Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1355
Назва: Оцінка зимостійкості батьківських форм пшениці м’якої озимої різних груп стиглості
Інші назви: Оценка зимостойкости родительских форм пшеницы мягкой озимой различных групп спелости
Evaluation of winter hardiness of parent wheat forms of soft winter of various groups of ripeness
Автори: Лозінський, Микола Владиславович
Lozinsky, Nikolay
Устинова, Галина Леонідівна
Ustinova, Halina
Сінельник, Олександра Олександрівна
Sinelnyk, Oleksandra
Ключові слова: зимостійкість;пшениця озима;сорт;батьківські форми;групи стиглості;зимостойкость;пшеница озимая;родительские формы;группы спелости;сорт;winter hardiness;winter wheat;variety;parental forms;ripeness groups
Дата публікації: лют-2018
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університ
Бібліографічний опис: Лозінський М.В. Оцінка зимостійкості баатьківських форм пшениці мякої різних груп стиглості / М.В. Лозінський, Г.Л. Устинова, О.О. Сінельник // Сучасні проблеми ведення сільського господарства та підготовкка фахівців аграрного профілю: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, Біла Церква, 15 лютого 2018р. - Біла Церква: БНАУ, 2018. - С.27-28.
Короткий огляд (реферат): Пшениця озима (T. aestivum L.) – головна продовольча культура України. Потенційна врожайність сучасних сортів пшениці м’якої озимої досягає 10,0-14,1 т/га і більше. Однак при впровадженні їх у виробництво генетичний потенціал сорту реалізується не повністю. Наближена до максимальної реалізація потенціалу врожайності забезпечується генотипом лише при наявності в нього високих адаптивних властивостей до несприятливих чинників довкілля.Пшеница озимая (T. aestivum L.) - главная продовольственная культура Украины. Потенциальная урожайность современных сортов пшеницы мягкой озимой достигает 10,0-14,1 т / га и более. Однако при внедрении их в производство генетический потенциал сорта реализуется не полностью. Приближена к максимальной реализация потенциала урожайности обеспечивается генотипом только при наличии у него высоких адаптивных свойств к неблагоприятным факторам окружающей среды.
Опис: Winter wheat (T. aestivum L.) is the main food crop of Ukraine. The potential yield of modern varieties of soft winter wheat reaches 10.0-14.1 t / ha and more. However, when they are introduced into production, the genetic potential of a variety is not fully realized. Approaching the maximum realization of the yield potential is provided by the genotype only when it has high adaptive properties to adverse environmental factors.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1355
УДК: 631.526.322/.529:633.111 «324»
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
otsinka zymostiikosti.pdf137,19 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.