Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1354
Назва: Вплив продуктів бджільництва на консистенцію та кислотність йогурту
Інші назви: Еffect of beekeeping products on consistency and acidity of yogurt
Автори: Ломова, Неоніла Миколаївна
Lomova, Neonila
Сніжко, Ольга Олегівна
Snizhko, Olha
Наріжний, Сергій Анатолійович
Narizhniy, Serhiy
Ключові слова: кисломолочний напій;мед;бджолине обніжжя;маточне молочко;кислотність;реологічні властивості;sour-milk drink;honey;beekeeping products;royal jelly;acidity;rheological properties;кисломолочный напиток;пчелиная обножка;маточное молочко;кислотность;реологические свойства
Дата публікації: 2014
Видавництво: НУБіП України
Бібліографічний опис: Ломова Н.М. Вплив продуктів бджільництва на консистенцію та кислотність йогурту / Н.М. Ломова, О.О. Сніжко, С.А. Наріжний // Біоресурси і природокористування: науковий журнал – 2014. – Т. 6., № 3-4.- С.127 – 134.
Короткий огляд (реферат): Досліджено зміни реологічних властивостей та кислотності йогурту, які виникли під впливом таких натуральних продуктів бджільництва, як мед, маточне молочко та бджолине обніжжя. Визначено характер впливу різних комбінацій наповнювачів на якість свіжого кисломолочного напою. Встановлено, що внесення меду, маточного молочка та бджолиного обніжжя покращує реологічні властивості кисломолочного згустку. Використовувані збагачувачі підвищують титровану і знижують активну кислотність йогурту. Визначено оптимальний варіант поєднання різних продуктів бджільництва, який забезпечить найкращі реологічні та синеретичні властивості і не спровокує прискорене наростання кислотності. Исследованы изменения реологических свойств йогурта под влиянием натуральных продуктов пчеловодства — меда, маточного молочка и пыльцы. Определен характер влияния различных комбинаций наполнителей на качество свежего кисломолочного напитка. Установлено, что внесение меда, маточного молочка и пчелиной обножки улучшает реологические свойства кисломолочного сгустка. Используемые обогатители повышают титрируемую и снижают активную кислотность йогурта. Определен оптимальный вариант сочетания различных продуктов пчеловодства, который обеспечит наилучшие реологические и синеретические свойства и не провоцирует ускоренное нарастание кислотности.
Опис: Changes of rheological properties of yogurt under the influence of the natural beekeeping products, namely honey, uterine milk and pollen load were investigated in this work. For the purpose of determination of nature of influence of various doses of beekeeping products on quality of new sour-milk drink, it was followed up the influence of these biologically active ingredients on titled acidity and concentration of hydrogen ions in a fresh product and in the course of its storage. As a result it was indicated that small amounts of beekeeping products positively influence on rheological quality of a sour milk clot. At the same time, they lead to slight increase of acidity in fresh yogurt, but constrain its increase on continuation of several days, thereby prolonging a yogurt ex piration date.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1354
ISSN: 2078-9912
УДК: 637. 146.34:638.167:168
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vplyv_produktiv.pdf465,93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.