Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13358
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКоваль, Дмитро Володимирович-
dc.contributor.authorKoval, Dmytro-
dc.date.accessioned2025-01-16T08:00:14Z-
dc.date.available2025-01-16T08:00:14Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationКоваль Д.М. Аналіз і удосконалення технології виробництва та переробки гусячої жирної печінки в умовах ФГ «НИВА-2011» Херсонської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Ю. В. Засуха, професор. - Біла Церква, 2024. 57 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13358-
dc.descriptionThe master's thesis consists of 57 pages, contains 15 tables, 4 formulas and 23 literature sources. The paper examines the economic activity of the FG "NYVA-2011" and the technology of goose fatty liver production. Special attention is paid to the conditions of keeping, feeding, sanitary and hygienic condition of the premises, as well as light, temperature and humidity regimes. Zootechnical, physical and biological research methods were used to evaluate all technological parameters of growing and fattening goslings for fatty liver. FG "NYVA-2011" is a farm with a full cycle of production, which specializes in the production of goose fatty liver and related products, such as meat, fat and feather raw materials. It was found that in order to increase the economic and production indicators, as well as to reduce the age at which goslings are put on fattening for fatty liver, it is necessary to introduce eight times forced feeding instead of six times. In addition, it is recommended to replace the Italian breed with a large gray one, which will shorten the period of raising the goslings and obtain a liver of greater weight. Strict adherence to all technological processes and a change of breed during the fattening of geese increase the net profit from a batch of poultry by almost three times, reaching 249,528 thousand UAH. Profitability according to the new technology increased by 24.4% compared to the basic indicator (11.9%) and amounted to 36.3%.uk_UA
dc.description.abstractМагістерська кваліфікаційна робота складається з 57 сторінок, містить 15 таблиць, 4 формули та 23 джерела літератури. У роботі розглянуто господарську діяльність ФГ «НИВА-2011» та технологію виробництва жирної печінки гусей. Особливу увагу приділено умовам утримання, годування, санітарно-гігієнічному стану приміщень, а також світловим та температурно-вологісним режимам. Для оцінки всіх технологічних параметрів вирощування та відгодівлі гусенят на жирну печінку використовувалися зоотехнічні, фізичні та біологічні методи дослідження. ФГ «НИВА-2011» є господарством з повним циклом виробництва, яке спеціалізується на виробництві жирної печінки гусей та супутньої продукції, такої як м'ясо, жир і перо-пухова сировина. Виявлено, що для підвищення економічних і виробничих показників, а також зменшення віку постановки гусенят на відгодівлю на жирну печінку необхідно впровадити восьмиразове примусове годування замість шестикратного. Крім того, рекомендовано замінити італійську породу на велику сіру, що дозволить скоротити період дорощування гусенят і отримати печінку більшої ваги. Суворе дотримання всіх технологічних процесів і зміна породи під час відгодівлі гусей збільшують чистий прибуток від партії птиці майже втричі, досягаючи 249,528 тис. грн. Рентабельність за новою технологією зросла на 24,4% у порівнянні з базовим показником (11,9%) і склала 36,3%.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectгусиuk_UA
dc.subjectgeeseuk_UA
dc.subjectпородаuk_UA
dc.subjectbreeduk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectвідгодівляuk_UA
dc.subjectfatteninguk_UA
dc.subjectжирна печінкаuk_UA
dc.subjectfatty liveruk_UA
dc.subjectмікрокліматuk_UA
dc.subjectmicroclimateuk_UA
dc.titleАналіз і удосконалення технології виробництва та переробки гусячої жирної печінки в умовах ФГ «НИВА-2011» Херсонської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of the technology of production and processing of goose fatty liver in conditions FG "NYVA-2011" Kherson regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyroshchuvania_i_pererobky_pechinky-gusei.pdf827,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.