Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13358
Назва: | Аналіз і удосконалення технології виробництва та переробки гусячої жирної печінки в умовах ФГ «НИВА-2011» Херсонської області |
Інші назви: | Analysis and improvement of the technology of production and processing of goose fatty liver in conditions FG "NYVA-2011" Kherson region |
Автори: | Коваль, Дмитро Володимирович Koval, Dmytro |
Ключові слова: | гуси;geese;порода;breed;технологія;technology;відгодівля;fattening;жирна печінка;fatty liver;мікроклімат;microclimate |
Дата публікації: | гру-2024 |
Видавництво: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Коваль Д.М. Аналіз і удосконалення технології виробництва та переробки гусячої жирної печінки в умовах ФГ «НИВА-2011» Херсонської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Ю. В. Засуха, професор. - Біла Церква, 2024. 57 с. |
Короткий огляд (реферат): | Магістерська кваліфікаційна робота складається з 57 сторінок, містить 15 таблиць, 4 формули та 23 джерела літератури. У роботі розглянуто господарську діяльність ФГ «НИВА-2011» та технологію виробництва жирної печінки гусей. Особливу увагу приділено умовам утримання, годування, санітарно-гігієнічному стану приміщень, а також світловим та температурно-вологісним режимам. Для оцінки всіх технологічних параметрів вирощування та відгодівлі гусенят на жирну печінку використовувалися зоотехнічні, фізичні та біологічні методи дослідження. ФГ «НИВА-2011» є господарством з повним циклом виробництва, яке спеціалізується на виробництві жирної печінки гусей та супутньої продукції, такої як м'ясо, жир і перо-пухова сировина. Виявлено, що для підвищення економічних і виробничих показників, а також зменшення віку постановки гусенят на відгодівлю на жирну печінку необхідно впровадити восьмиразове примусове годування замість шестикратного. Крім того, рекомендовано замінити італійську породу на велику сіру, що дозволить скоротити період дорощування гусенят і отримати печінку більшої ваги. Суворе дотримання всіх технологічних процесів і зміна породи під час відгодівлі гусей збільшують чистий прибуток від партії птиці майже втричі, досягаючи 249,528 тис. грн. Рентабельність за новою технологією зросла на 24,4% у порівнянні з базовим показником (11,9%) і склала 36,3%. |
Опис: | The master's thesis consists of 57 pages, contains 15 tables, 4 formulas and 23 literature sources. The paper examines the economic activity of the FG "NYVA-2011" and the technology of goose fatty liver production. Special attention is paid to the conditions of keeping, feeding, sanitary and hygienic condition of the premises, as well as light, temperature and humidity regimes. Zootechnical, physical and biological research methods were used to evaluate all technological parameters of growing and fattening goslings for fatty liver. FG "NYVA-2011" is a farm with a full cycle of production, which specializes in the production of goose fatty liver and related products, such as meat, fat and feather raw materials. It was found that in order to increase the economic and production indicators, as well as to reduce the age at which goslings are put on fattening for fatty liver, it is necessary to introduce eight times forced feeding instead of six times. In addition, it is recommended to replace the Italian breed with a large gray one, which will shorten the period of raising the goslings and obtain a liver of greater weight. Strict adherence to all technological processes and a change of breed during the fattening of geese increase the net profit from a batch of poultry by almost three times, reaching 249,528 thousand UAH. Profitability according to the new technology increased by 24.4% compared to the basic indicator (11.9%) and amounted to 36.3%. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13358 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
technologia_vyroshchuvania_i_pererobky_pechinky-gusei.pdf | 827,21 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.