Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13280
Назва: | Удосконалення технології виробництва молока в ТОВ «Острійківське» та його переробки в ПАТ «Канівський маслосирзавод» |
Інші назви: | Improving the technology of milk production at «Ostriikivske» LLC and its processing at «Kanivskyi maslosyrzavod» PJSC |
Автори: | Олексюк, Віталій Миколайович Oleksiuk, Vitalii |
Ключові слова: | годівля;feeding;дійні корови;dairy cows;захищений жир;protected fat;переробка молока;milk processing |
Дата публікації: | гру-2024 |
Видавництво: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Олексюк В.М Удосконалення технології виробництва молока в ТОВ «Острійківське» та його переробки в ПАТ «Канівський маслосирзавод»: кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О.М. Титарьова, доцент - Біла Церква, 2024.50с. |
Короткий огляд (реферат): | У ході написання кваліфікаційної випускної роботи магістра було досліджено основні технологічні операції та господарські показники Товариства з обмеженою відповідальністю «Острійківське». Детально описано та проаналізовано умови утримання корів, їх раціони, технологію годівлі та напування, доїння та прибирання гною. У ході аналізу було визначено, що тварин утримують в комфортних умовах, за сприятливого мікроклімату, забезпечують повноцінними кормосумішами, поживність яких забезпечує високі добові надої. Встановлено, що продуктивність корів виходить далеко за межі середніх значень, адже за минулий рік продуктивність корів у господарстві перевищила значення 11800 кг молока на голову. Для удосконалення технології виробництва молока запропоновано до складу раціонів дійних корів перших 90-140 діб лактації увести захищений жир для нормалізації енергетичного живлення. Такий крок дасть можливість збільшити продуктивність корів на 10%. Розрахунок економічної ефективності запропонованої програми удосконалення годівлі корів свідчить про збільшення ретабельності виробництва молока на 0,5 %. Кваліфікаційна робота бакалавра містить 50 сторінок, 4 таблиці, 13 рисунків, список використаних джерел із 27 найменувань, з яких 5 – латинецею. |
Опис: | In the course of writing the master's qualification thesis, the main technological operations and economic indicators of the limited liability company "Ostriikivske" were investigated. The conditions of keeping cows, their rations, the technology of feeding and drinking, milking and manure removal are described and analyzed in detail. In the course of the analysis, it was determined that the animals are kept in comfortable conditions, under a favorable microclimate, provided with complete feed mixtures, the nutrition of which ensures high daily milk yield. It was established that the productivity of cows goes far beyond the average values, because last year the productivity of cows in the farm exceeded the value of 11,800 kg of milk per head. In order to improve milk production technology, it is proposed to introduce protected fat into the rations of dairy cows for the first 90-140 days of lactation to normalize energy nutrition. Such a step will make it possible to increase the productivity of cows by 10%. The calculation of the economic efficiency of the proposed program for improving the feeding of cows indicates an increase in the profitability of milk production by 0.5%. The bachelor's qualification work contains 50 pages, 4 tables, 13 figures, a list of used sources with 27 names, of which 5 are in Latin. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13280 |
УДК: | 637.12 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
vyrobnytstvo_i_pererobka_moloka_koriv.pdf | 1,09 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.