Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13225
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКарєва, Євгенія Миколаївна-
dc.contributor.authorKarieva, Ievhenia-
dc.date.accessioned2024-12-30T09:38:37Z-
dc.date.available2024-12-30T09:38:37Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationКарєва Є. М. Аналіз та удосконалення технології виробництва і переробки м’яса овець у ТОВ «Колос» Одеської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Р. В. Ставецька, професор. - Біла Церква, 2024. 48 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13225-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі проаналізовано технологію виробництва м’яса овець, репродуктивні якості вівцематок і продуктивні ознаки баранів-плідників, ефективність вирощування чистопородного і помісного молодняку овець та його м’ясні якості. Проаналізовано технологію забою овець. У кваліфікаційній роботі використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Встановлено, що ТОВ “Колос” спеціалізується на вирощуванні овець м’ясного напрямку продуктивності. У господарстві утримують овець породи мериноландшаф. Залежно від статі і типу народження жива маса новонароджених ягнят становить 40,78–5,00 кг, забійна маса – 17,91–22,64 кг, забійний вихід – 49,2–51,6%. У середньому жива маса баранів-плідників становить 110 кг, настриг вовни – 4,55 кг. Багатоплідність вівцематок із одним окотом – 145 голів, із другим окотом і старше – 185 голів; збереженість молодняку до 2-місячного віку – 97,0–97,9%. Встановлено, що помісі ½ мериноландшаф × ½ дорпер достовірно переважають за живою масою, промірами тіла і м’ясною продуктивністю чистопородних ровесників і набільш економічно ефективними у цьому господарстві. Отримані результати можуть бути використані для удосконалення технології виробництва яловичини м’яса овець в господарствах України. Кваліфікаційна робота магістра містить 48 сторінок, 12 таблиць, 10 рисунків, список використаних джерел із 47 найменувань.uk_UA
dc.description.sponsorshipIn the qualification thesis has been analyzed the technology of sheep meat production, the reproductive qualities of ewes and the productive characteristics of rams, the efficiency of breeding purebred and crossbred young sheep and their meat qualities. The sheep slaughtering technology was analyzed. Generally accepted zootechnical and statistical research methods were used in the qualification work. It has been established that "Kolos" LLC specializes in keeping sheep for meat performance. The farm keeps Merinolandschaf sheep. Depending on the sex and type of birth, the live weight of newborn lambs was 40.78–5.00 kg, the slaughter weight was 17.91–22.64 kg, and the slaughter yield was 49.2–51.6%. On average, the live weight of rams was 110 kg, the shearing of wool was 4.55 kg. Primiparous ewes had 145 lambs per 100 dams, multiparous ewes had 185 lambs per 100 dams; survival rate of young animals up to 2 months of age was 97.0–97.9%. It has been established that crossbreds ½ Merinolandschaf × ½ Dorper reliably prevailed in terms of live weight, body measurements and meat productivity of purebred peers and were the most economically efficient in this farm. The obtained results can be used to improve the technology of sheep meat production on Ukrainian farms. The master's qualification work contains 48 pages, 12 tables, 10 figures, a list of used sources of 47 names.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний універстетuk_UA
dc.subjectвівціuk_UA
dc.subjectsheepuk_UA
dc.subjectмериноландшафuk_UA
dc.subjectMerinolandschafuk_UA
dc.subjectвідгодівельні і м’ясні якості молоднякуuk_UA
dc.subjectfattening and meat qualities of young animalsuk_UA
dc.subjectрепродуктивні якості вівцематокuk_UA
dc.subjectreproductive qualities of ewesuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва і переробки м’яса овець у ТОВ «Колос» Одеської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of sheep meat production and its processing technology at "Kolos" LLC of the Odesa regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.3.09uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyroshchuvania_i_pererobky_miasa_ovets.pdf1,08 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.