Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13225
Title: Аналіз та удосконалення технології виробництва і переробки м’яса овець у ТОВ «Колос» Одеської області
Other Titles: Analysis and improvement of sheep meat production and its processing technology at "Kolos" LLC of the Odesa region
Authors: Карєва, Євгенія Миколаївна
Karieva, Ievhenia
Keywords: вівці;sheep;мериноландшаф;Merinolandschaf;відгодівельні і м’ясні якості молодняку;fattening and meat qualities of young animals;репродуктивні якості вівцематок;reproductive qualities of ewes
Issue Date: Dec-2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний універстет
Citation: Карєва Є. М. Аналіз та удосконалення технології виробництва і переробки м’яса овець у ТОВ «Колос» Одеської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Р. В. Ставецька, професор. - Біла Церква, 2024. 48 с.
Abstract: У кваліфікаційній роботі проаналізовано технологію виробництва м’яса овець, репродуктивні якості вівцематок і продуктивні ознаки баранів-плідників, ефективність вирощування чистопородного і помісного молодняку овець та його м’ясні якості. Проаналізовано технологію забою овець. У кваліфікаційній роботі використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Встановлено, що ТОВ “Колос” спеціалізується на вирощуванні овець м’ясного напрямку продуктивності. У господарстві утримують овець породи мериноландшаф. Залежно від статі і типу народження жива маса новонароджених ягнят становить 40,78–5,00 кг, забійна маса – 17,91–22,64 кг, забійний вихід – 49,2–51,6%. У середньому жива маса баранів-плідників становить 110 кг, настриг вовни – 4,55 кг. Багатоплідність вівцематок із одним окотом – 145 голів, із другим окотом і старше – 185 голів; збереженість молодняку до 2-місячного віку – 97,0–97,9%. Встановлено, що помісі ½ мериноландшаф × ½ дорпер достовірно переважають за живою масою, промірами тіла і м’ясною продуктивністю чистопородних ровесників і набільш економічно ефективними у цьому господарстві. Отримані результати можуть бути використані для удосконалення технології виробництва яловичини м’яса овець в господарствах України. Кваліфікаційна робота магістра містить 48 сторінок, 12 таблиць, 10 рисунків, список використаних джерел із 47 найменувань.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13225
metadata.dc.identifier.udc: 636.3.09
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
technologia_vyroshchuvania_i_pererobky_miasa_ovets.pdf1,08 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.