Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1311
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБурденюк-Тарасевич, Лариса Антонівна-
dc.contributor.authorBurdinuk-Tarasevich, Larisa-
dc.contributor.authorЛозінський, Микола Владиславович-
dc.contributor.authorLozinsky, Nikolay-
dc.contributor.authorДубова, Оксана Анатоліївна-
dc.contributor.authorDubova, Oksana-
dc.date.accessioned2018-10-11T09:02:21Z-
dc.date.available2018-10-11T09:02:21Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationБурденюк-Тарасевич Л.А. Особливості формування довжини стебла у селекційних номерів пшениці озимої в залежності від їх генотипів та умов вирощування / Л.А. Бурденюк-Тарасевич, М.В. Лозінський, О.А. Дубова // Агробологія: збірник наууковмх праць / Білоцерківський національний аграрний університет.- Біла Церква, 2015. - №1(117). - С. 11-15.-
dc.identifier.issn2310-9270-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1311-
dc.descriptionThe peculiarities of the formation of the stem length by breeding numbers of winter wheat T. aestivum L. of various origin in contrasting with hydrothermal indicators of the research are described. In the years of research, semi-dwarf breeding numbers 17 КС, 26 КС and middle-grade variety-standard Pearl of the forest-steppe had 9 points. The contribution of internodes of different order of arrangement to the formation of the stem length of wheat plants has been established. The ratio of the length of internodes in the order of their location is investigated. The coefficients of variation of the length of the stem and internodes were determined.uk_UA
dc.description.abstractВикладено особливості формування довжини стебла селекційними номерами озимої пшениці T. aestivum L. різного походження в контрастні за гідротермічними показниками роки досліджень. Напівкарликові селекційні номери 17 КС, 26 КС і середньорослий сорт-стандарт Перлина лісостепу мали, в роки проведення досліджень, стійкість до полягання на рівні 9 балів. Встановлено вклад міжвузлів різного порядку розташування у формування довжини стебла рослин пшениці. Досліджено співвідношення довжини міжвузлів в порядку їх розташування. Визначені коефіцієнти варіювання довжини стебла і міжвузлів.Изложены особенности формирования длины стебля селекционными номерами озимой пшеницы T. aestivum L. различного происхождения в контрастные по гидротермическими показателями годы исследований. Полукарликовые селекционные номера 17 КС, 26 КС и среднерослый сорт-стандарт Жемчужина лесостепи имели в годы проведения исследований, устойчивость к полеганию на уровне 9 баллов. Установлено вклад междоузлий разного порядка расположения в формирование длины стебля растений пшеницы. Исследовано соотношение длины междоузлий в порядке их расположения. Определены коэффициенты варьирования длины стебля и междоузлий.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університuk_UA
dc.subjectпшениця озимаuk_UA
dc.subjectселекційні номериuk_UA
dc.subjectгідротермічний коефіцієнтuk_UA
dc.subjectдовжина стеблаuk_UA
dc.subjectміжвузляuk_UA
dc.subjectпшеница озимаяuk_UA
dc.subjectселекционные номераuk_UA
dc.subjectгидротермический коэффициентuk_UA
dc.subjectдлина стебляuk_UA
dc.subjectмеждоузлияuk_UA
dc.subjectwinter wheatuk_UA
dc.subjectbreeding numbersuk_UA
dc.subjecthydrothermal coefficientuk_UA
dc.subjectstem lengthuk_UA
dc.subjectintersticesuk_UA
dc.titleОсобливості формування довжини стебла у селекційних номерів пшениці озимої в залежності від їх генотипів та умов вирощуванняuk_UA
dc.title.alternativeОсобенности формирования длины стебля в селекционных номеров озимой пшеницы в зависимости от их генотипов и условий выращиванияuk_UA
dc.title.alternativeFeatures of the formation of the length of the stem in the breeding numbers of winter wheat, depending on their genotypes and growing conditionsuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc633. 111 ”324“: 581. 44: 575. 22: 631. 5uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osoblyvosti formuvannia.pdf256,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.