Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12488
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМошенець, Євгеній Миколайович-
dc.contributor.authorMoshenets, Ievhehii-
dc.date.accessioned2024-09-09T07:04:42Z-
dc.date.available2024-09-09T07:04:42Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationМошенець Є. М. Аналіз та удосконалення технології виробництва яловичини у компанії «Texas cattle and grain partnership», США: кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. С. В. Ткаченко, доцент. - Біла Церква, 2023. 48 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12488-
dc.descriptionIn the qualification thesis has been analyzed the technology of beef production at a specialized farm in the USA and its processing at one of the largest processing enterprises in the Texas, JBS Meat Processing-Cactus. The growing efficiency and slaughtering qualities of purebred animals of Aberdeen-Angus and Charolais breeds, as well as their hybrids, were studied; reproductive qualities of primiparous cows of Aberdeen-Angus and Charolais breeds, as well as the efficiency of using AberdeenAngus cows in the herd depending on age; the efficiency of growing of crossbred animals was studied; the technology of cattle slaughter was analyzed. Generally accepted zootechnical and statistical research methods were used in the qualification work. It was established that the "Texas cattle and grain partnership" farm specializes in the production of beef, using purebred and crossbred animals for this purpose. The main breeds on the farm are Aberdeen-Angus and Charolais. In terms of live weight from birth to the end of fattening and average daily gains, animals of the Charolais breed prevail, in terms of slaughter output – Aberdeen Angus. Crossbreeds ½ Aberdeen-Angus × ½ Charolais occupy an intermediate place. It is most economically profitable to grow animals of the Aberdeen-Angus breed – the level of profitability is 22.7%, the second position is occupied by crossbreds with profitability of 16.5%, the third - purebred animals of the Charolais breed – 14.6% The obtained results can be used to improve the technology of beef production in Ukrainian farms. The master's qualification work contains 48 pages, 9 tables, 20 figures, a list of used sources of 55 names.uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі проаналізовано технологію виробництва яловичини на спеціалізованій фермі у США та її переробки на одному із найбільших у штаті Техас переробних підприємств JBS Meat Processing-Cactus. Було вивчено ефективність вирощування і забійні якості чистопородного молодняку порід абердин-ангуська і шароле, а також їх помісей; репродуктивні якості корів-первісток порід абердин-ангуська і шароле, а також ефективність використання у стаді корів абердин-ангуської породи залежно від віку; вивчено ефективність вирощування помісного молодняку Проаналізовано технологію забою великої рогатої худоби. У кваліфікаційній роботі використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Встановлено, що ферма «Texas cattle and grain partnership» спеціалізується на виробництві яловичини, використовуючи для цього чистопородних і помісних тварин. Основними на фермі є породи абердин-ангуська і шароле. За живою масою від народження до кінця відгодівлі та середньодобовими приростами переважають тварини породи шароле, за забійним виходом – абердин-ангуси. Помісі ½ абердин-ангуська × ½ шароле посідають проміжне місце. Найбільш економічно вигідно вирощувати тварин абердин-ангуської породи – рівень рентабельності 22,7%, другу позицію займають помісі із рівнем рентабельності 16,5%, третю – чистопородні тварини породи шароле – 14,6%. Отримані результати можуть бути використані для удосконалення технології виробництва яловичини в господарствах України. Кваліфікаційна робота магістра містить 48 сторінок, 9 таблиць, 20 рисунків, список використаних джерел із 55 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectм’ясна худобаuk_UA
dc.subjectbeef cattleuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectріст і забійні якості молоднякуuk_UA
dc.subjectgrowth and slaughter qualitiesuk_UA
dc.subjectчистопородне розведення і схрещуванняuk_UA
dc.subjectpurebred breeding and crossinguk_UA
dc.subjectрепродуктивні якості корівuk_UA
dc.subjectreproductive qualities of cowsuk_UA
dc.subjectтехнологія забоюuk_UA
dc.subjectslaughter technologyuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва яловичини у компанії «Texas cattle and grain partnership», СШАuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of beef production technology in the company «Texas cattle and grain partnership», USAuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.2uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_yalovychyny.pdf2,54 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.