Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12488
Title: Аналіз та удосконалення технології виробництва яловичини у компанії «Texas cattle and grain partnership», США
Other Titles: Analysis and improvement of beef production technology in the company «Texas cattle and grain partnership», USA
Authors: Мошенець, Євгеній Миколайович
Moshenets, Ievhehii
Keywords: м’ясна худоба;beef cattle;технологія;technology;ріст і забійні якості молодняку;growth and slaughter qualities;чистопородне розведення і схрещування;purebred breeding and crossing;репродуктивні якості корів;reproductive qualities of cows;технологія забою;slaughter technology
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Мошенець Є. М. Аналіз та удосконалення технології виробництва яловичини у компанії «Texas cattle and grain partnership», США: кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. С. В. Ткаченко, доцент. - Біла Церква, 2023. 48 с.
Abstract: У кваліфікаційній роботі проаналізовано технологію виробництва яловичини на спеціалізованій фермі у США та її переробки на одному із найбільших у штаті Техас переробних підприємств JBS Meat Processing-Cactus. Було вивчено ефективність вирощування і забійні якості чистопородного молодняку порід абердин-ангуська і шароле, а також їх помісей; репродуктивні якості корів-первісток порід абердин-ангуська і шароле, а також ефективність використання у стаді корів абердин-ангуської породи залежно від віку; вивчено ефективність вирощування помісного молодняку Проаналізовано технологію забою великої рогатої худоби. У кваліфікаційній роботі використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Встановлено, що ферма «Texas cattle and grain partnership» спеціалізується на виробництві яловичини, використовуючи для цього чистопородних і помісних тварин. Основними на фермі є породи абердин-ангуська і шароле. За живою масою від народження до кінця відгодівлі та середньодобовими приростами переважають тварини породи шароле, за забійним виходом – абердин-ангуси. Помісі ½ абердин-ангуська × ½ шароле посідають проміжне місце. Найбільш економічно вигідно вирощувати тварин абердин-ангуської породи – рівень рентабельності 22,7%, другу позицію займають помісі із рівнем рентабельності 16,5%, третю – чистопородні тварини породи шароле – 14,6%. Отримані результати можуть бути використані для удосконалення технології виробництва яловичини в господарствах України. Кваліфікаційна робота магістра містить 48 сторінок, 9 таблиць, 20 рисунків, список використаних джерел із 55 найменувань.
Description: In the qualification thesis has been analyzed the technology of beef production at a specialized farm in the USA and its processing at one of the largest processing enterprises in the Texas, JBS Meat Processing-Cactus. The growing efficiency and slaughtering qualities of purebred animals of Aberdeen-Angus and Charolais breeds, as well as their hybrids, were studied; reproductive qualities of primiparous cows of Aberdeen-Angus and Charolais breeds, as well as the efficiency of using AberdeenAngus cows in the herd depending on age; the efficiency of growing of crossbred animals was studied; the technology of cattle slaughter was analyzed. Generally accepted zootechnical and statistical research methods were used in the qualification work. It was established that the "Texas cattle and grain partnership" farm specializes in the production of beef, using purebred and crossbred animals for this purpose. The main breeds on the farm are Aberdeen-Angus and Charolais. In terms of live weight from birth to the end of fattening and average daily gains, animals of the Charolais breed prevail, in terms of slaughter output – Aberdeen Angus. Crossbreeds ½ Aberdeen-Angus × ½ Charolais occupy an intermediate place. It is most economically profitable to grow animals of the Aberdeen-Angus breed – the level of profitability is 22.7%, the second position is occupied by crossbreds with profitability of 16.5%, the third - purebred animals of the Charolais breed – 14.6% The obtained results can be used to improve the technology of beef production in Ukrainian farms. The master's qualification work contains 48 pages, 9 tables, 20 figures, a list of used sources of 55 names.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12488
metadata.dc.identifier.udc: 636.2
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vyrobnytstvo_i_pererobka_yalovychyny.pdf2,54 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.