Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12487
Назва: Аналіз і удосконалення технології виробництва м’яса індичат-бройлерів та її переробка в умовах ТОВ «Авангард» Черкаської області
Інші назви: Analysis and improvement of broiler turkey meat production technology and initial processing in the conditions of LLC «Avangard» Cherkasy region
Автори: Старовіт, Віталій Вячеславович
Starovit, Vitalii
Ключові слова: індиченята-бройлери;broiler turkeys;технологія;technology;глибока підстилка;deep litter;комбікорм;mixed feeder;мікроклімат;microclimate;повноцінна годівля;complete feeding
Дата публікації: гру-2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Старовіт В. В. Аналіз і удосконалення технології виробництва м’яса індичат-бройлерів та її переробка в умовах ТОВ «Авангард» Черкаської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Ю. В. Засуха, професор. - Біла Церква, 2023. 55 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота магістра містить 55 сторінки, 15 таблиць, 4 формули, 1 рисунок та 31 джерело використаної літератури. Проаналізовано господарську діяльність ТОВ «Авангард» та технологію виробництва м’яса індиченят-бройлерів, а саме умови утримання, годівлі, санітарно-гігієнічний стан в приміщеннях, світлові та температурновологістний режим. Для оцінки всіх технологічних параметрів вирощування індиченятбройлерів нами були використані зоотехнічні, фізичні та біологічні методи досліджень. Господарство ТОВ «Авангард» це вузькоспеціалізоване підприємство без замкнутого циклу виробництва, воно не має батьківського стада, інкубаторія та ремонтного молодняка, а спеціалізується на вирощуванні молодняку індичат на м’ясо. Поголів’я індиків, що було реалізовано в 2022 році становило 63228 гол, що на 66 % більше порівняно з 2020 роком, при цьому зросло і виробництво м’яса індичат-бройлерів на 64 % з 3227,2 ц в 2020 році до 5374,4 ц в 2022 році. Для покращення економічних та виробничих показників та більш ефективного використання площ пташників чітко дотримуватися технологічної карти в господарстві, а саме скоротити брудерний період при вирощуванні індичат з шести тижнів до п’яти та використовувати у наступний, відгодівельний період вирощування птиці роздільне за статтю утримання індиків (22 тижні) та індичок (18 тижнів).
Опис: The master's qualification contains 55 pages, 15 tables, 4 formulas, 1 drawing and 31 sources of used literature. The business activity of Avangard LLC and the technology of broiler turkey meat production are analyzed, namely conditions of keeping, feeding, sanitary and hygienic condition in the premises, light and temperature and humidity regime. We used zootechnical, physical and biological research methods to evaluate all the technological parameters of growing broiler turkeys. Avangard LLC is a highly specialized enterprise with no closed production cycle, it does not have a parent flock, hatchery and repair young stock, and specializes in growing turkey meat meat. Turkeys sold in 2022 amounted to 63228 goals, an increase of 66% compared to 2020, and increased the production of broiler turkey meat by 64% from 3227.2 in 2020 to 5374, 4 c in 2022. To improve economic and production performance and to make better use of poultry areas, strictly adhere to the farm technological map, namely to reduce the brood period for growing turkeys from six weeks to five and to use the next breeding period for poultry rearing separately by sex of turkeys (22 weeks) and turkeys (18 weeks).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12487
УДК: 636.592.053
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_ indychat_broileriv.pdf2,49 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.