Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12485
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва і переробки продукції страусівництва у ТОВ «Ясногородське» Київської області
Інші назви: Analysis and improvement of the production and processing technology of ostrich breeding products at "Yasnogorodske" LLC, Kyiv region
Автори: Чернова, Тетяна Францівна
Chernova, Tetiana
Ключові слова: страуси;ostriches;раціон годівлі страусів;ostrich feeding ration;рівень годівлі;feeding level;поживні речовини;nutrients;норма годівлі різних вікових груп;feeding rate of different age groups;несучість страусів.;egg production of ostriches
Дата публікації: гру-2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Чернова Т. Ф. Аналіз та удосконалення технології виробництва і переробки продукції страусівництва у ТОВ «Ясногородське» Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. М. М. Сломчинський, доцент. - Біла Церква, 2023. 45 с.
Короткий огляд (реферат): У роботі досліджено технологію виробництва і переробки продукції страусівництва у ТОВ «Ясногородське» Київської області. Аналіз рівня і повноцінності раціонів годівлі страусів проводився з використанням загальноприйнятих методик зоотехнічної оцінки кормів і раціонів. За результатами дослідженнях встановлено, що вміст поживних речовин і енергії у раціонах страусів різних вікових груп не відповідає нормі, що не дає можливості добитися запланованих показників з яєчної продуктивності і отримати планові середньодобові прирости молодняку. Проведені дослідження показали, що потрібно дещо змінити склад раціонів страусів різних вікових груп і оптимізувати даванку кормів, що запропоновано та представлено у роботі. Одержані у дослідженнях результати з покращення існуючої технології виробництва і переробки продукції страусівництва у ТОВ «Ясногородське» Київської області можуть бути застосовані на практиці, що призведе до покращення показників ефективності виробництва продукції страусівництва. Кваліфікаційна робота магістра містить 45 сторінок, 7 таблиць, 1 рисунок, список використаних джерел складається із 38 найменувань.
Опис: The paper examines the technology of production and processing of ostrich breeding products at "Yasnogorodske" LLC of the Kyiv region. Analysis of the level and completeness of ostrich feeding rations was carried out using generally accepted methods of zootechnical assessment of feeds and rations. According to the research results, it was established that the content of nutrients and energy in the diets of ostriches of different age groups does not meet the norm, which does not make it possible to achieve the planned indicators of egg productivity and to obtain the planned average daily growth of young. The conducted studies showed that it is necessary to slightly change the composition of the diets of ostriches of different age groups and to optimize the amount of feed, which is proposed and presented in the work. The results obtained in the research on the improvement of the existing technology for the production and processing of ostrich breeding products at Yasnogorodske LLC of the Kyiv region can be applied in practice, which will lead to an improvement in the efficiency of production of ostrich breeding products. The master's qualification work contains 49 pages, 7 tables, 1 figure, the list of used sources consists of 38 names.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12485
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_ produktsii_strausiv.pdf1,24 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.