Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12391
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorШабельний, Ростислав Андрійович-
dc.contributor.authorShabelnyi, Rostyslav-
dc.date.accessioned2024-08-29T07:29:45Z-
dc.date.available2024-08-29T07:29:45Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationШабельний Р. А. Аналіз технології виробництва свинини та шляхи удосконалення в ТОВ «Світанок» Черкаської області та її переробки в ПП « Кремінь»: кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. П. І. Кузьменко, доцент. - Біла Церква, 2023. 55 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12391-
dc.descriptionIn this thesis, an analysis of the technology of pork production and ways of improvement in "Svitanok" LLC of the Cherkasy region and its processing in PE "Kremin" is made. In the organization of complete feeding of pigs, an important role, in addition to the content of protein, fat, vitamins, dry matter, fiber, belongs to the use of trace elements. The purpose of our work was to study the influence of microelement complex additives ("Premix") on the fattening qualities of young pigs. For this purpose, LLC "Svitanok" of Cherkasy district, Cherkasy region conducted an experiment on two groups of piglets using trace elements ("Premix"). The first group was the control group. Pigs were fed farm feed without micro additives. The second group is experimental. The piglets of the experimental group received, respectively, a complex of trace elements ("Premix"). As a result of the experiment, it turned out that the animals of the second group had the highest average daily gains - 518 grams, while in the control this indicator was - 408 grams. The cost of feed units in the animals of the experimental groups was 5.59 thousand units. against 7.02 k. units. in animals of the first group. Profitability of pork production in the control group was 13.7%, while in the experimental group it was 15,5%. Thus, in this farm, it is advisable to use the premix proposed by us when fattening pigs. The master's qualification thesis 55 contains 13 pages, tables, figures. 3, a list of used sources with 35 titles.uk_UA
dc.description.abstractВ даній дипломній роботі зроблений аналіз технології виробництва свинини та шляхи удосконалення в ТОВ «Світанок» Черкаської області та її переробки в ПП « Кремінь». При організації повноцінної годівлі свиней важливу роль крім вмісту протеїну, жиру, вітамінів, сухої речовини, клітковини, належить використанню мікроелементів. Метою нашої роботи було вивчити питання впливу добавок комплексу мікроелементів («Премікс») на відгодівельні якості молодняка свиней. Цією метою ТОВ «Світанок» Черкаського району, Черкаської області був проведений дослід на двох групах підсвинків з використанням мікроелементів («Преміксу»). Перша група була контрольною. Свиней годували кормами господарства без мікродобавок. Друга група – дослідна. Підсвинки дослідної групи одержували відповідно комплекс мікроелементів («Премікс»). В результаті проведеного досліду виявилось, що найвищими середньодобовими приростами відмічались тварини другої групи — 518 грам, в той час, як у контролі цей показник складав – 408 грам. Затрати кормових одиниць у тварин дослідних груп становили 5,59 к. од. проти 7,02 к. од. у тварин першої групи. Рентабельність виробництва свинини у контрольній групі становила 13,7%, тоді як у дослідній – 15,5%. Таким чином, в даному господарстві доцільно проводити використання запропонованого нами преміксу при відгодівлі свиней. Кваліфікаційна робота магістерська містить сторінок 55 , таблиць 13, рис. 3, список використаних джерел із 35 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectсередньодобовий прирістuk_UA
dc.subjectaverage daily gainuk_UA
dc.subjectвітаміниuk_UA
dc.subjectvitaminsuk_UA
dc.subjectамінокислотиuk_UA
dc.subjectaminoacidsuk_UA
dc.subjectзбереженість поросятuk_UA
dc.subjectpiglet survivaluk_UA
dc.subjectпереробка свининиuk_UA
dc.subjectpork processinguk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва свинини та шляхи удосконалення в ТОВ «Світанок» Черкаської області та її переробки в ПП « Кремінь»uk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of pork production technology and ways of improvement in "Svitanok" LLC of the Cherkasy region and its processing in "Kremin" PEuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udcУДК 636.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_svynyny.pdf1,04 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.