Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12382
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМіщенко, Олександр Сергійович-
dc.contributor.authorMishchenko, Oleksandr-
dc.date.accessioned2024-08-21T09:45:52Z-
dc.date.available2024-08-21T09:45:52Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationМіщенко О.С. Аналіз та удосконалення технології виробництва і переробки молока у АПНВП «Візит» Вінницької області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Р. В. Ставецька, професор. - Біла Церква, 2023. 49 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12382-
dc.descriptionThe qualification work has been analyzed the effectiveness of using purebred Holstein and Jersey cows, as well as their crossbreeds in the conditions of one farm. The effectiveness of replacement heifers, their exterior, milk productivity and reproductive capacity of cows were evaluated, as well as the reasons for culling the herd; the milk yield depending on the duration of the service period was calculated; a comparison of the productive characteristics of hybrids and purebred animals has been studied. Maazdam cheese production technology was analyzed. Generally accepted zootechnical and statistical research methods were used in the qualification work. It was established that ARPE "Vizit" keeps purebred Holstein and Jersey cows. In terms of growth, development, milk productivity (except milk fat contain and milkiness coefficient) purebred Holsteins have an advantage, Jerseys are characterized by better reproductive ability. Crossbreds of the first generation (½ Holstein × ½ Jersey) occupy an intermediate position in terms of selection traits compared to the original breeds. The obtained results can be used to increase the efficiency of milk production in ARPE "Vizit" and other farms that specialize in milk production, both for purebred breeding and crossbreeding. The qualification thesis contains 49 pages, 11 tables, 16 figures, a list of used sources with 46 names.uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі проаналізовано ефективність використання чистопородних корів голштинської і джерсейської порід, а також їх помісей в умовах одного господарства. Було вивчено ефективність вирощування ремонтних телиць; оцінено екстер’єр, молочну продуктивність і відтворювальну здатність корів, а також причини вибуття їх зі стада; обраховано надій корів залежно від тривалості сервіс-періоду; проведено порівняння продуктивних ознак помісей та чистопородних тварин. Проаналізовано технологію виробництва сиру Мааздам. У кваліфікаційній роботі використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Встановлено, що АПНВП «Візит» утримують чистопородних корів голштинської і джерсейської порід. За ознаками росту, розвитку, молочної продуктивності, окрім масової частки жиру в молоці та коефіцієнта молочності, перевагу мають чистопородні голштини, джерсеї характеризуються кращою відтворювальною здатністю. Помісі першого покоління (½ голштинська × ½ джерсейська) займають проміжне положення за селекційними ознаками порівняно із вихідними породами. Отримані результати можуть бути використані для підвищення ефективності виробництва молока в АПНВП «Візит» та інших ферм, які спеціалізуються на виробництві молока, як за чистопородного розведення, так і за схрещування. Кваліфікаційна робота магістра містить 49 сторінок, 11 таблиць, 16 рисунків, список використаних джерел із 46 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectГолштинська і джерсейська породиuk_UA
dc.subjectHolstein and Jersey breedsuk_UA
dc.subjectселекційні ознакиuk_UA
dc.subjectselection traitsuk_UA
dc.subjectчистопородне розведенняuk_UA
dc.subjectpurebred breedinguk_UA
dc.subjectсхрещуванняuk_UA
dc.subjectcrossbreedinguk_UA
dc.subjectвиробництво сиру Мааздамuk_UA
dc.subjectMaazdam cheese productionuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва і переробки молока у АПНВП «Візит» Вінницької області»uk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of milk production and processing technology in the ARPE "Vizit" , Vinnytsia regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.12uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_moloka_koriv.pdf1,03 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.