Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12338
Назва: Організація технології ковбаси «По домашньому»
Інші назви: Organization of homemade sausage technology
Автори: Бровченко, Олександр
Brovchenko, Oleksandr
Ключові слова: печена ковбаса;baked sausage;сировина;raw materials;шпиг;spy;перець;pepper;миючі та дезінфікуючі засоби;detergents and disinfectants;свинина нежирна;lean pork;свинина обрізна;trimmed pork;телятина;veal;собівартість продукції;production cost
Дата публікації: 2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Бровченко О. Організація технології ковбаси «По домашньому»: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник С. В. Мерзлов, професор. — Біла Церква, 2024. — 39 с.
Короткий огляд (реферат): Ковбаси печені є традиційною стравою для населення нашої держави та багатьох країн світу. Печені ковбаси є ефективним джерелом для людей повноцінних амінокислот, ессенціальних мікроелементів, насичених і ненасичених карбонових кислот, вітамінів і коензимних сполук та інших поживних елементів. Тому планування і організація виробництва ковбаси буде завжди актуальною роботою. У кваліфікаційній роботі було проведено комплекс робіт описано технології виготовлення печених ковбас із врахуванням домашніх рецептів., проведено технологічний розрахунок витрат сировини за 2 рецептами із використанням теляти і без неї. Проведений розрахунок потреби у виробничому устаткуванні. Описано контроль основної сировини (м’ясо), що мають переробляти. Викладено питання безпечності та якості технології. З врахуванням цін на сировину, витратні матеріали і заробітну плату було змодельовано собівартість виробництва ковбаси печеної «по домашьому».
Опис: Roasted sausages are a traditional dish for the population of our country and many countries around the world. Baked sausages are an effective source for people of complete amino acids, essential trace elements, saturated and unsaturated carboxylic acids, vitamins and coenzyme compounds and other nutrients. Therefore, the planning and organization of sausage production will always be a relevant work. In the qualification work, a complex of works was carried out, the technology of making baked sausages was described, taking into account homemade recipes., the technological calculation of raw material costs was carried out according to 2 recipes with and without the use of veal. The calculation of the need for production equipment was carried out. Control of the main raw material (meat) to be processed is described. Issues of safety and quality of the technology are outlined. Taking into account the prices of raw materials, consumables and wages, the production cost of home-baked sausage was modeled.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12338
УДК: 637.524
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
orhanizatsiia_tekhnolohii_kovbasy.pdf601,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.