Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12259
Назва: Організація виробництва ацидофільного напою
Інші назви: Organization of production of acidophilic drink
Автори: Мамзін, Ігор Миколайович
Mamzin, Ihor
Ключові слова: ацидофільні напої;acidophilic drinks;пастеризація;pasteurization;ферментація;fermentation;закваска;leaven;якість;quality;економічний ефект;economic effect
Дата публікації: 2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Мамзін І. М. Організація виробництва ацидофільного напою: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник О. П. Гребельник, доцент. — Біла Церква, 2024. — 41 с.
Короткий огляд (реферат): Ацидофільні напої – продукти підвищеної біологічної цінності з вираженими функціональними властивостями. Обґрунтовано доцільність виробництва ферментованого напою «Молоко ацидофільне» Проведено технологічний розрахунок сировини та технологічного обладнання. Визначено основні матеріальні потреби. Розглянуто основні принципи отримання безпечних та якісних виробів запланованого асортименту. Проаналізовано критичну контрольну точку «пастеризація», створено для неї систему НАССР Визначено основні загрози молочного виробництва для екології та запропоновано шляхи екологізації виробничих процесів. Розраховано економічний ефект від впровадження даного проекту та його термін окупності. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах, що мають потужності для виробництва кисломолочних напоїв.
Опис: Acidophilic drinks are products of increased biological value with pro-nounced functional properties. The expediency of the production of fermented drink "Acidophilic milk" is substantiated The technological calculation of raw materials and technological equipment was carried out. Basic material needs have been determined. The main principles of obtaining safe and high-quality products of the planned assortment are considered. The critical control point "pasteurization" was analyzed, and the HACCP system was created for it The main threats of dairy production to the environment are identified and ways of greening production processes are proposed. The economic effect of the implementation of this project and its payback period have been calculated. The obtained results can be used at enterprises that have facilities for the production of sour milk drinks.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12259
УДК: 664.36
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_atsydofilnoho.pdf590,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.