Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12259
Title: Організація виробництва ацидофільного напою
Other Titles: Organization of production of acidophilic drink
Authors: Мамзін, Ігор Миколайович
Mamzin, Ihor
Keywords: ацидофільні напої;acidophilic drinks;пастеризація;pasteurization;ферментація;fermentation;закваска;leaven;якість;quality;економічний ефект;economic effect
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Мамзін І. М. Організація виробництва ацидофільного напою: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник О. П. Гребельник, доцент. — Біла Церква, 2024. — 41 с.
Abstract: Ацидофільні напої – продукти підвищеної біологічної цінності з вираженими функціональними властивостями. Обґрунтовано доцільність виробництва ферментованого напою «Молоко ацидофільне» Проведено технологічний розрахунок сировини та технологічного обладнання. Визначено основні матеріальні потреби. Розглянуто основні принципи отримання безпечних та якісних виробів запланованого асортименту. Проаналізовано критичну контрольну точку «пастеризація», створено для неї систему НАССР Визначено основні загрози молочного виробництва для екології та запропоновано шляхи екологізації виробничих процесів. Розраховано економічний ефект від впровадження даного проекту та його термін окупності. Одержані результати можуть бути використані на підприємствах, що мають потужності для виробництва кисломолочних напоїв.
Description: Acidophilic drinks are products of increased biological value with pro-nounced functional properties. The expediency of the production of fermented drink "Acidophilic milk" is substantiated The technological calculation of raw materials and technological equipment was carried out. Basic material needs have been determined. The main principles of obtaining safe and high-quality products of the planned assortment are considered. The critical control point "pasteurization" was analyzed, and the HACCP system was created for it The main threats of dairy production to the environment are identified and ways of greening production processes are proposed. The economic effect of the implementation of this project and its payback period have been calculated. The obtained results can be used at enterprises that have facilities for the production of sour milk drinks.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12259
metadata.dc.identifier.udc: 664.36
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_atsydofilnoho.pdf590,32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.