Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11745
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГрабовський, Микола Борисович-
dc.contributor.authorGrabowskiy, Mykola-
dc.contributor.authorНіменко, Сергій Сергійович-
dc.contributor.authorNiemenko, Serhii-
dc.contributor.authorПанченко, Тарас Валентинович-
dc.contributor.authorPanchenko, Taras-
dc.contributor.authorКозак, Леонід Андрійович-
dc.contributor.authorKozak, Leonid-
dc.date.accessioned2024-06-13T11:01:33Z-
dc.date.available2024-06-13T11:01:33Z-
dc.date.issued2024-05-23-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11745-
dc.descriptionМетою досліджень було визначення якісних показників зерна сої за органічного вирощування. Дослідженнями встановлено, що найвищий уміст білка був у сорту Таурус (41,8–44,1 %), а вихід білка у сорту Сігалія (0,68–1,15 т/га). Мінімальні значення цих показників у сортів Таурус, ЕС Тенор і Сігалія були на контрольних варіантах. Заходи контролю чисельності бур’янів не впливали на уміст білка та його вихід. Вміст білка в зерні збільшився за інокулювання насіння на 1,9–2,0% у сорту Таурус, на 2,1–2,3% у сорту ЕС Тенор та на 1,6– 1,8% у сорту Сігалія. The purpose of the research was to determine the quality indicators of soybean grain according to organic cultivation. Research has established that the highest protein content was in the variety Taurus (41.8–44.1%), and the yield of protein in the Sigalia variety (0.68–1.15 t/ha). Minimal the values ​​of these indicators in the Taurus, EC Tenor and Sigalia varieties were at control variants. Measures to control the number of weeds did not affect protein content and yield. The protein content of the grain increased during inoculation seeds by 1.9–2.0% in the Taurus variety, by 2.1–2.3% in the ES Tenor variety and by 1.6– 1.8% in the Sigalia variety.uk_UA
dc.description.abstractГрабовський М., Німенко С., Панченко Т., Козак Л. Вплив елементів органічної технології вирощування на якісні показники зерна сої. У Збірнику праць учасників ХI міжнародної науково-практичної конференції «Органічне виробництво і продовольча безпека». Поліський НУ. Житомир. 2024. С. 101-103.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherПоліський національний університетuk_UA
dc.subjectорганічна технологіяuk_UA
dc.subjectorganic technologyuk_UA
dc.subjectсояuk_UA
dc.subjectsoyuk_UA
dc.subjectякісні показники зернаuk_UA
dc.subjectgrain quality indicatorsuk_UA
dc.subjectсорти соїuk_UA
dc.subjectvarieties of soybeansuk_UA
dc.subjectзаходи контролю чисельності бур’янівuk_UA
dc.subjectpopulation control measures weedsuk_UA
dc.subjectінокулювання насіння соїuk_UA
dc.subjectinoculation of soybean seedsuk_UA
dc.titleВплив елементів органічної технології вирощування на якісні показники зерна соїuk_UA
dc.title.alternativeThe influence of elements of organic cultivation technology on the quality indicators of soybean grainuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тези Житомир_Органічне_виробництво_2024.pdf3,88 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.