Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11745
Title: Вплив елементів органічної технології вирощування на якісні показники зерна сої
Other Titles: The influence of elements of organic cultivation technology on the quality indicators of soybean grain
Authors: Грабовський, Микола Борисович
Grabowskiy, Mykola
Німенко, Сергій Сергійович
Niemenko, Serhii
Панченко, Тарас Валентинович
Panchenko, Taras
Козак, Леонід Андрійович
Kozak, Leonid
Keywords: органічна технологія;organic technology;соя;soy;якісні показники зерна;grain quality indicators;сорти сої;varieties of soybeans;заходи контролю чисельності бур’янів;population control measures weeds;інокулювання насіння сої;inoculation of soybean seeds
Issue Date: 23-May-2024
Publisher: Поліський національний університет
Abstract: Грабовський М., Німенко С., Панченко Т., Козак Л. Вплив елементів органічної технології вирощування на якісні показники зерна сої. У Збірнику праць учасників ХI міжнародної науково-практичної конференції «Органічне виробництво і продовольча безпека». Поліський НУ. Житомир. 2024. С. 101-103.
Description: Метою досліджень було визначення якісних показників зерна сої за органічного вирощування. Дослідженнями встановлено, що найвищий уміст білка був у сорту Таурус (41,8–44,1 %), а вихід білка у сорту Сігалія (0,68–1,15 т/га). Мінімальні значення цих показників у сортів Таурус, ЕС Тенор і Сігалія були на контрольних варіантах. Заходи контролю чисельності бур’янів не впливали на уміст білка та його вихід. Вміст білка в зерні збільшився за інокулювання насіння на 1,9–2,0% у сорту Таурус, на 2,1–2,3% у сорту ЕС Тенор та на 1,6– 1,8% у сорту Сігалія. The purpose of the research was to determine the quality indicators of soybean grain according to organic cultivation. Research has established that the highest protein content was in the variety Taurus (41.8–44.1%), and the yield of protein in the Sigalia variety (0.68–1.15 t/ha). Minimal the values ​​of these indicators in the Taurus, EC Tenor and Sigalia varieties were at control variants. Measures to control the number of weeds did not affect protein content and yield. The protein content of the grain increased during inoculation seeds by 1.9–2.0% in the Taurus variety, by 2.1–2.3% in the ES Tenor variety and by 1.6– 1.8% in the Sigalia variety.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11745
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тези Житомир_Органічне_виробництво_2024.pdf3,88 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.