Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11544
Назва: Особливості формування елементів продуктивності сортів пшениці ярої м’якої залежно глибини загортання насіння
Інші назви: Peculiarities of the formation of productivity elements of spring soft wheat varieties depending on the depth of seed wrapping
Автори: Панченко, Тарас Валентинович
Panchenko, Taras
Павліченко, Костянтин Васильович
Pavlichenko, Konstantin
Ключові слова: пшениця яра м’яка, сорт, глибина сівби, елементи продуктивності, густота рослин, польова схожість;spring soft wheat, variety, sowing depth, elements of productivity, plant density, field germination
Дата публікації: 17-тра-2024
Видавництво: Інститут кліматично орієнтованого сільського господарства Національної академії аграрних наук України
Бібліографічний опис: Панченко Т.В. Особливості формування елементів продуктивності сортів пшениці ярої м’якої залежно глибини загортання насіння / Т.В. Панченко, К.В. Павліченко // Збірник матеріалів Міжнародної науково–практичної конференції молодих вчених «Наукові основи реалізації принципів кліматично орієнтованого сільського господарства в агросфері України», з нагоди Дня науки в Україні Одеса: Олді+, 2024. - С. 78-79.
Короткий огляд (реферат): Пшениця яра – одна з найпоширеніших зернових культур у світі. В умовах змін клімату аграрії часто стикаються з викликами погодних умов. Особливо сильно сільськогосподарські культури страждають від нестачі вологи у період сівби. Досліджено сорти пшениці ярої та глибина загортання насіння. Умови року суттєво вплинули на польову схожість та закладання продуктивних стебел. Збільшення глибини загортання насіння було ефективним лише у 2020 році, у 2021 та 2022 роках кращі результати елементів продуктивності за сівби на глибину 2-3 та 4-5 см. На елементи продуктивності колосу виявлено більший вплив сорту ніж умов року та глибини сівби.
Опис: Spring wheat is one of the most common cereal crops in the world. In the conditions of climate change, farmers often face the challenges of weather conditions. Agricultural crops suffer especially strongly from a lack of moisture during the sowing period. Varieties of spring wheat and depth of seed wrapping were studied. The conditions of the year significantly affected the field germination and establishment of productive stems. Increasing the depth of seed wrapping was effective only in 2020, in 2021 and 2022, better results of productivity elements were obtained for sowing at a depth of 2-3 and 4-5 cm. The elements of ear productivity were more influenced by the variety than the year conditions and sowing depth.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11544
УДК: 633.111"321":631.526.3/.53.04
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Збірник матеріалів конференції 17.05.2024.pdf826,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.