Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11544
Title: Особливості формування елементів продуктивності сортів пшениці ярої м’якої залежно глибини загортання насіння
Other Titles: Peculiarities of the formation of productivity elements of spring soft wheat varieties depending on the depth of seed wrapping
Authors: Панченко, Тарас Валентинович
Panchenko, Taras
Павліченко, Костянтин Васильович
Pavlichenko, Konstantin
Keywords: пшениця яра м’яка, сорт, глибина сівби, елементи продуктивності, густота рослин, польова схожість;spring soft wheat, variety, sowing depth, elements of productivity, plant density, field germination
Issue Date: 17-May-2024
Publisher: Інститут кліматично орієнтованого сільського господарства Національної академії аграрних наук України
Citation: Панченко Т.В. Особливості формування елементів продуктивності сортів пшениці ярої м’якої залежно глибини загортання насіння / Т.В. Панченко, К.В. Павліченко // Збірник матеріалів Міжнародної науково–практичної конференції молодих вчених «Наукові основи реалізації принципів кліматично орієнтованого сільського господарства в агросфері України», з нагоди Дня науки в Україні. - Одеса: Олді+, 2024. - С. 78-79.
Abstract: Пшениця яра – одна з найпоширеніших зернових культур у світі. В умовах змін клімату аграрії часто стикаються з викликами погодних умов. Особливо сильно сільськогосподарські культури страждають від нестачі вологи у період сівби. Досліджено сорти пшениці ярої та глибина загортання насіння. Умови року суттєво вплинули на польову схожість та закладання продуктивних стебел. Збільшення глибини загортання насіння було ефективним лише у 2020 році, у 2021 та 2022 роках кращі результати елементів продуктивності за сівби на глибину 2-3 та 4-5 см. На елементи продуктивності колосу виявлено більший вплив сорту ніж умов року та глибини сівби.
Description: Spring wheat is one of the most common cereal crops in the world. In the conditions of climate change, farmers often face the challenges of weather conditions. Agricultural crops suffer especially strongly from a lack of moisture during the sowing period. Varieties of spring wheat and depth of seed wrapping were studied. The conditions of the year significantly affected the field germination and establishment of productive stems. Increasing the depth of seed wrapping was effective only in 2020, in 2021 and 2022, better results of productivity elements were obtained for sowing at a depth of 2-3 and 4-5 cm. The elements of ear productivity were more influenced by the variety than the year conditions and sowing depth.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11544
metadata.dc.identifier.udc: 633.111"321":631.526.3/.53.04
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірник матеріалів конференції 17.05.2024.pdf826,68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.