Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10016
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorФіліцька, Олександра Олександрівна-
dc.contributor.authorFilitska, Oleksandra-
dc.contributor.authorЛозінський, Микола Владиславович-
dc.contributor.authorLozinskyi, Mykola-
dc.date.accessioned2024-02-14T10:23:14Z-
dc.date.available2024-02-14T10:23:14Z-
dc.date.issued2023-10-26-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10016-
dc.descriptionФіліцька О. О., Лозінський М. В. Особливості формування маси зерна з головного колоса різних за висотою сортів пшениці м’якої озимої. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту. Інноваційні технології в агрономії, землеустрої, електроенергетиці, лісовому та садово-парковому господарстві», м. Біла Церква, 26 жовтня 2023 р. С. 51–52.uk_UA
dc.description.abstractВ 2019–2022 рр. в умовах в умовах дослідного поля навчально-виробничого центру Білоцерківського НАУ досліджували формування маси зерна з головного колоса в різних за висотою сортів пшениці м’якої озимої. Маса зерна головного колоса у різних за висотою рослин сортів пшениці м’якої озимої характеризувалася незначною і середньою фенотиповою та генотиповою мінливістю. Найбільша генотипова мінливість встановлена у високорослих сортів І групи − 12,05 %, а найменша – у низькорослих ІІ групи (8,6 %). Виділено низькорослий сорт ІІ групи Смуглянка з достовірним перевищенням середньої по досліду маси зерна з головного колоса та середньорослий ІІ групи Відрада з незначною фенотиповою мінливістю в роки проведення досліджень і достовірним перевищенням над середньою по досліду масою зерна з головного колоса. In 2019-2022, the formation of grain weight of the main ear in different height varieties of winter soft wheat was studied in the experimental field of the educational and production centre of Bila Tserkva NAU. Grain weight of the main ear in different plant heights of soft winter wheat varieties was characterised by insignificant and medium phenotypic and genotypic variability. The highest genotypic variability was found in the tall varieties of group I (12.05%) and the lowest in the low-growing varieties of group II (8.6%). The low-growing variety of group II Smuglyanka with a significant excess of the average grain weight of the main ear and the medium-sized variety of group II Vidrada with an insignificant phenotypic variability during the research years and a significant excess of the average grain weight of the main ear were distinguished.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectпшениця м’яка озима; soft winter wheatuk_UA
dc.subjectвисота рослин; plant heightuk_UA
dc.subjectмаса зерна; grain weightuk_UA
dc.subjectфенотиповий і генотиповий коефіцієнт варіації; phenotypic and genotypic coefficient of variationuk_UA
dc.subjectмінливість; variabilityuk_UA
dc.titleОсобливості формування маси зерна з головного колоса різних за висотою сортів пшениці м'якої озимоїuk_UA
dc.title.alternativePeculiarities of grain mass formation from the main ear of different height varaeties of soft winter wheatuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udcУДК 631.526.3/.547.2:633.111”324”uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
osoblyvosti_formuvannia.pdf343,02 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.