Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9695
Title: Господарсько-біологічна оцінка сортів черешні в умовах ФГ «Агролік» Білоцерківського району, Київської області
Other Titles: Economic and biological assessment of cherry varieties under the conditions of Agrolik FG of Bilotserkiv district, Kyiv region
Authors: Кулініч, Олександр Олегович
Kulinich, Oleksandr
Keywords: черешня;sweet cherry cultivars;стійкість до розтріскування;resistance to cracking;господарсько-біологічна оцінка;Economic and biological assessment
Issue Date: 2021
Publisher: Білоцерківський НАУ
Citation: Кулініч О. Господарсько-біологічна оцінка сортів черешні в умовах ФГ «Агролік» Білоцерківського району, Київської області: Кваліф. робота магістра / БНАУ, Агробіотехнологічний ф-т, спец. 201 "Агрономія"; наук. кер. Л.А. Шубенко. - Біла Церква, 2021.
Abstract: Однією з актуальних проблем вирощування черешні стає розтріскування плодів у дощову погоду під час достигання, втрати від якого в окремі роки можуть сягати 100%. Ступінь розтріскування зростає із збільшенням вологості, температури, розміру, щільності плодів, а також з підвищенням урожайності. Стійкість до розтріскування визначається помологічним сортом (більше пошкоджуються пізньостиглі плоди), проте одні й ті ж сорти в різних зонах проявляють себе по-різному.
Description: One of the pressing problems of cherry growing is cracking of fruits in rainy weather during ripening, losses from which in some years can reach 100%. The degree of cracking increases with increasing humidity, temperature, size, density of fruits, as well as with increasing yield. Resistance to cracking is determined by the pomological variety (late-ripening fruits are more damaged), but the same varieties manifest themselves differently in different zones.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9695
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
D_Kulinich.pdf441,36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.