Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/895
Title: Забійні показники і хімічний склад м’яса за згодовування змішанолігандного комплексу купруму молодняку свиней
Other Titles: Іndex slaughters and meat chemical composition according to the feeding young pigs with mixed-ligandcopper complex
Authors: Долід, Станіслав Васильович
Dolid, Stanislav
Бомко, Віталій Семенович
Bomko, Vitalii
Keywords: молодняк свиней;раціони;м'ясо;туша;piglets;ration;meat;carcass;молодняк свиней;рацион;мясо;туша
Issue Date: 2013
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Abstract: Показано вплив згодовування змішанолігандного комплексу Купруму на забійні показники та хімічний склад м’яса молодняку свиней. Встановлено, що за використання у складі повнораціонного комбікорму для свиней великої білої породи, ландрас та три- і чотирипородних гібридів хелату Купруму у кількості відповідно 2,72; 5,45 та 10,9 г/т кормосуміші підвищується забійна маса свиней, відповідно, на 5,1; 5,3, 4,8 і 1,4 %. При цьому маса внутрішнього жиру у свиней дослідних груп була на рівні контролю. The influence of feeding the mixed-liquefied Kupruma complex on the slaughter rates and the chemical composition of pig meat in young pigs is shown. It was established that for using in full-fodder mixed fodder for large white breed pigs, landrace and three- and four-breed hybrids of Kuprum chelate, respectively, 2.72; 5,45 and 10,9 g / t of feed mix increases the slaughter weight of pigs, respectively, by 5,1; 5.3, 4.8 and 1.4%. At the same time, the mass of internal fat in pigs of experimental groups was at the control level. Показано влияние скармливания смешаннолигандного комплекса Меди на убойные показатели и химический состав мяса у молодняка свиней. Установлено, что при использовании в составе полнорационного комбикорма для свиней крупной белой породы, ландрас и трех- и четырехпородных гибридов хелата Меди в количестве 2,72; 5,45 и 10,9 г/т комбикорма повышается убойная масса свиней соответственно на 5,1; 5,3; 4,8 и 1,4 %. При этом масса внутреннего шпика в опытных группах была на уровне контроля.
Description: Долід С.В. Забійні показники і хімічний склад м’яса за згодовування змішанолігандного комплексу купруму молодняку свиней / С.В. Долід, В.С. Бомко // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць. – Біла Церква: БНАУ, 2013.– Вип.10 (105). – С. 31-34.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/895
metadata.dc.identifier.udc: УДК 636.4.053.087.8:612.1
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zabiini_pokaznyky.pdf184,68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.