Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8490
Title: Аналіз та удосконалення технології виробництва м’яса свиней у ФГ «Аллазаров» та його переробки у ТОВ «Київський м’ясокомбінат» Київської області
Other Titles: Analysis and improvement of pork production technology on farm "Allazarov" and its processing in LLC "Kyivskyi meat-packing plant", Kyiv region
Authors: Капиця, Станіслав Юрійович
Kapytsia, Stanislav
Keywords: свині;чистопородне розведення;схрещування;вікова структура стада;причини вибуття;добір за великоплідністю;репродуктивні;відгодівельні і м’ясні ознаки;натуральні напівфабрикати;pigs;breed;purebred breeding;crossbreeding;age structure of the herd;culling reasons;selection for birth weight;reproductive qualities;fattening performance and meat qualities;natural semi-finished products
Issue Date: 2022
Publisher: Білоцерківський НАУ
Citation: Капиця С. Ю. Аналіз та удосконалення технології виробництва м’яса свиней у ФГ «Аллазаров» та його переробки у ТОВ «Київський м’ясокомбінат» Київської області: кваліфікаційна робота магістра: (204 – технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник Р. В. Ставецька, доцент .- Біла Церква, 2022 .- 43 с.
Abstract: У кваліфікаційній роботі проаналізовано вікову структуру маточного поголів’я свиней великої білої породи, причини вибуття свиноматок зі стада, репродуктивні якості свиноматок залежно від номера опоросу, ефективність проведення добору за великоплідністю, вивчено репродуктивні якості свиноматок, а також відгодівельні і м’ясні якості молодняку за чистопородного розведення і схрещування, розраховано коефіцієнти кореляції за відгодівельними і м’ясними якостями. Проаналізовано технологію виробництва натуральних напівфабрикатів. Встановлено, що ФГ «Аллазаров» спеціалізується на вирощуванні ремонтних свинок та отриманні відгодівельного молодняку. Середній вік використання свиноматок у стаді становить 21,6 місяців. Свиноматки із великоплідністю 1,31–1,50 кг характеризуються кращими репродуктивними якостями; відгодівельні якості молодняку зростають за збільшення великоплідності. Найбільш ефективними за репродуктивними, відгодівельними та м’ясними якостями є поєднання ВБ × Л і (ВБ × Л) × Д.
Description: In the qualification thesis has been analyzed the age structure of Large White sows, sows culling reasons, the reproductive qualities of sows depending on the parity number, the effectiveness of selection for birth weight. The reproductive qualities of sows were studied as well as fattening performance and meat qualities of pigs under purebred breeding and crossing. Correlation coefficients for fattening performance and meat qualities were calculated. The technology of production of natural semi-finished products has been analyzed. It has been established that farm "Allazarov" specializes in breeding gilt selection and in the pork production. The average age of using sows in the herd is 21.6 months. Sows with birth weight piglets of 1.31–1.50 kg were characterized by higher reproductive qualities; the fattening performance of pigs increase due to the increasing of piglets’ birth weight. The most effective in terms of reproductive qualities, fattening performance and meat qualities were the combination of Large White × Landrace and (Large White × Landrace) × Duroc.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8490
metadata.dc.identifier.udc: 636.4.033:637.5
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Analiz_ta_udoskonal.pdf1,81 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.