Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8490
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва м’яса свиней у ФГ «Аллазаров» та його переробки у ТОВ «Київський м’ясокомбінат» Київської області
Інші назви: Analysis and improvement of pork production technology on farm "Allazarov" and its processing in LLC "Kyivskyi meat-packing plant", Kyiv region
Автори: Капиця, Станіслав Юрійович
Kapytsia, Stanislav
Ключові слова: свині;чистопородне розведення;схрещування;вікова структура стада;причини вибуття;добір за великоплідністю;репродуктивні;відгодівельні і м’ясні ознаки;натуральні напівфабрикати;pigs;breed;purebred breeding;crossbreeding;age structure of the herd;culling reasons;selection for birth weight;reproductive qualities;fattening performance and meat qualities;natural semi-finished products
Дата публікації: 2022
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Бібліографічний опис: Капиця С. Ю. Аналіз та удосконалення технології виробництва м’яса свиней у ФГ «Аллазаров» та його переробки у ТОВ «Київський м’ясокомбінат» Київської області: кваліфікаційна робота магістра: (204 – технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник Р. В. Ставецька, доцент .- Біла Церква, 2022 .- 43 с.
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі проаналізовано вікову структуру маточного поголів’я свиней великої білої породи, причини вибуття свиноматок зі стада, репродуктивні якості свиноматок залежно від номера опоросу, ефективність проведення добору за великоплідністю, вивчено репродуктивні якості свиноматок, а також відгодівельні і м’ясні якості молодняку за чистопородного розведення і схрещування, розраховано коефіцієнти кореляції за відгодівельними і м’ясними якостями. Проаналізовано технологію виробництва натуральних напівфабрикатів. Встановлено, що ФГ «Аллазаров» спеціалізується на вирощуванні ремонтних свинок та отриманні відгодівельного молодняку. Середній вік використання свиноматок у стаді становить 21,6 місяців. Свиноматки із великоплідністю 1,31–1,50 кг характеризуються кращими репродуктивними якостями; відгодівельні якості молодняку зростають за збільшення великоплідності. Найбільш ефективними за репродуктивними, відгодівельними та м’ясними якостями є поєднання ВБ × Л і (ВБ × Л) × Д.
Опис: In the qualification thesis has been analyzed the age structure of Large White sows, sows culling reasons, the reproductive qualities of sows depending on the parity number, the effectiveness of selection for birth weight. The reproductive qualities of sows were studied as well as fattening performance and meat qualities of pigs under purebred breeding and crossing. Correlation coefficients for fattening performance and meat qualities were calculated. The technology of production of natural semi-finished products has been analyzed. It has been established that farm "Allazarov" specializes in breeding gilt selection and in the pork production. The average age of using sows in the herd is 21.6 months. Sows with birth weight piglets of 1.31–1.50 kg were characterized by higher reproductive qualities; the fattening performance of pigs increase due to the increasing of piglets’ birth weight. The most effective in terms of reproductive qualities, fattening performance and meat qualities were the combination of Large White × Landrace and (Large White × Landrace) × Duroc.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8490
УДК: 636.4.033:637.5
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Analiz_ta_udoskonal.pdf1,81 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.