Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8072
Title: Якісні показники ягід сортів ожини в умовах Правобережного Лісостепу України
Other Titles: Qualitative indicators of berries of blackberry varieties in the conditions of the Right Bank Forest Steppe of Ukraine
Authors: Шубенко, Лідія Анатоліївна
Shubenko, Lidiia
Шох, Світлана Сергіївна
Shoh, Svetlana
Мулярчук, Оксана Іванівна
Mulyarchuk, Oksana
Keywords: ожина;дегустаційна оцінка;маса ягоди;сухі розчинні речовини;цукри;сорт;загальна кислотність;blackberry;tasting evaluation;mass of berries;dry soluble substances;sugars;sort
Issue Date: Oct-2022
Publisher: Білоцерківський НАУ
Citation: Шубенко Л.А., Шох С.С., Мулярчук О.І. Якісні показники ягід сортів ожини в умовах Правобережного Лісостепу України / Міжн наук-прат. Конф «Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту». м. Біла Церква. 20.10.2022 р. С. 41-42
Abstract: Досліджено вміст хімічних елементів у плодах ожини різних сортів. Встановлено рівень сухих розчинних речовин, цукрів і загальної кислотності ягід. Проведено дегустаційну оцінку ягід в результаті якої виділилися сорти Тріпл краун (9,2 бала) та Смутстем (8,9 бала), що вирізнялися десертним смаком і тонким ароматом.
Description: The content of chemical elements in blackberry fruits of different varieties was studied. The dry level is set soluble substances, sugars and general acidity of berries. A tasting evaluation of the berries was conducted, as a result of which the Triple Crown (9.2 points) and Smutstem (8.9 points) varieties stood out, distinguished by their dessert taste and subtle aroma
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8072
metadata.dc.identifier.udc: 634.717
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Якісні показники ягід.pdf313,15 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.