Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8072
Title: | Якісні показники ягід сортів ожини в умовах Правобережного Лісостепу України |
Other Titles: | Qualitative indicators of berries of blackberry varieties in the conditions of the Right Bank Forest Steppe of Ukraine |
Authors: | Шубенко, Лідія Анатоліївна Shubenko, Lidiia Шох, Світлана Сергіївна Shoh, Svetlana Мулярчук, Оксана Іванівна Mulyarchuk, Oksana |
Keywords: | ожина;дегустаційна оцінка;маса ягоди;сухі розчинні речовини;цукри;сорт;загальна кислотність;blackberry;tasting evaluation;mass of berries;dry soluble substances;sugars;sort |
Issue Date: | Oct-2022 |
Publisher: | Білоцерківський НАУ |
Citation: | Шубенко Л.А., Шох С.С., Мулярчук О.І. Якісні показники ягід сортів ожини в умовах Правобережного Лісостепу України / Міжн наук-прат. Конф «Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту». м. Біла Церква. 20.10.2022 р. С. 41-42 |
Abstract: | Досліджено вміст хімічних елементів у плодах ожини різних сортів. Встановлено рівень сухих розчинних речовин, цукрів і загальної кислотності ягід. Проведено дегустаційну оцінку ягід в результаті якої виділилися сорти Тріпл краун (9,2 бала) та Смутстем (8,9 бала), що вирізнялися десертним смаком і тонким ароматом. |
Description: | The content of chemical elements in blackberry fruits of different varieties was studied. The dry level is set soluble substances, sugars and general acidity of berries. A tasting evaluation of the berries was conducted, as a result of which the Triple Crown (9.2 points) and Smutstem (8.9 points) varieties stood out, distinguished by their dessert taste and subtle aroma |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8072 |
metadata.dc.identifier.udc: | 634.717 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Якісні показники ягід.pdf | 313,15 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.