Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7708
Назва: Спосіб визначення ступеня свіжості м'яса птиці за числом Неслера
Інші назви: The method of determining the degree of freshness of poultry meat according to the Nessler number
Автори: Богатко, Альона Федорівна
Bogatko, Aliona
Димань, Тетяна Миколаївна
Dyman, Tatyana
Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiya
Мазур, Тетяна Григорівна
Mazur, Tetyana
Букалова, Наталія Володимирівна
Bukalova, Natalia
Приліпко, Тетяна Миколаївна
Prylipko, Tetiana
Лясота, Василь Петрович
Lyasota, Vasily
Бахур, Тетяна Іванівна
Bakhur, Tetiana
Богатко, Леонід Мечиславович
Bogatko, leonid
Ключові слова: м'ясо птиці;ступінь свіжості;число Неслера;poultry meat;degree of freshness;Nessler number
Дата публікації: кві-2021
Видавництво: Український інститут інтелектуальної власності (Укрпатент)
Бібліографічний опис: Спосіб визначення ступеня свіжості м'яса птиці за числом Неслера: патент на корисну модель № 147313, МПК G01N 33/12 (2006.01) / А. Ф. Богатко, Т. М. Димань, Н. М. Богатко та ін. - заявл. 08.12.2020, опублік. 28.04.2021; Бюл. № 17.- 5 с.
Короткий огляд (реферат): Спосіб визначення ступеня свіжості м'яса птиці за числом Неслера, згідно з яким використовують профільтровану витяжку з м'яса птиці, приготовлену у співвідношенні 1:4 (5,0- 5,1 г м'яса та 20,0-20,1 см3 дистильованої води), у кількості 3,0-3,1 см3 з додаванням 1,0-1,1 см3 реактиву Неслера за витримування упродовж 4-5 хвилин та подальшим центрифугуванням упродовж 6-7 хвилин за 1000 об/хв. та встановленням числа Неслера за кольором біхроматної шкали, що відповідає ступеню свіжості м'яса птиці.
Опис: The method of determining the degree of freshness of poultry meat according to the Nessler number, according to which use a filtered extract of poultry meat prepared in a ratio of 1: 4 (5.0-5.1 g of meat and 20.0-20.1 cm3 of distilled water), in the amount of 3.0-3.1 cm3 with the addition of 1.0-1.1 cm3 Nesler's reagent for ageing for 4-5 minutes and subsequent centrifugation for 6-7 minutes at 1000 rpm. and setting the Nesler number by the colour of the dichromatic scale, which corresponds to the degree of freshness of poultry meat.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7708
УДК: 636.5:614.31:637.5
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
sposib_vyxnachenna_stupenia_svizhosti_miasa_ptyci.pdf162,05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.