Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7621
Назва: Оцінювання показників природної резистентності, безпечності та якості продуктів забою за саркоптозу свиней
Інші назви: Evaluation of natural resistance, safety and quality of slaughter products for swine sarcoptosis
Автори: Лебединський, Євгеній Володимирович
Lebedynskyi, Evgenii
Лясота, Василь Петрович
Lyasota, Vasily
Ключові слова: свинарство;харчовий продукт;технологія;виробник;збереженість;свинина;безпека;якість;продукція;swine breeding;foodstuff;technology;producer;safety;pork;security;quality;product
Дата публікації: 2021
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Лебединський Є.В. Оцінювання показників природної резистентності, безпечності та якості продуктів забою за саркоптозу свиней / Є.В. Лебединський, В.П. Лясота // Міжнар. наук.-практ. конф. магістрантів "Наукові пошуки молоді у XXI столітті. Актуальні проблеми ветеринарної медицини" (БНАУ,18 листопада 2021 р.). - Біла Церква, 2021. - С.4-5.
Короткий огляд (реферат): В умовах інтенсивного ведення свинарства, якому притаманний концентратний тип годівлі, мало змінюваний мікроклімат, дефіцит природної інсоляції, безвигульне утримання, гіпоксія особливу загрозу представляють шлунково-кишкові [1 с. 3, 5, 6;], респіраторні [2 с. 4, 5]; хвороби обміну речовин [3 с. 1, 4, 7], а також нашкірні захворювання, зокрема саркоптоз [4, с. 1−5 та 6−8]. Ці захворювання наносять значні збитки свинарським підприємствам, що виражаються в депресії росту і загибелі тварин, недоотриманні свинини та погіршенні безпечності та її якості [5 с. 3−7]. Необхідність підвищення резистентності молодняку свиней пояснюється незрілістю їхньої імунної системи, низьким неспецифічним імунітетом. Останнє спричиняється сукупністю факторів технологічного походження [6−10 с. 2─5]. Є два заходи підвищення резистентності молодняку свиней. Перший – забезпечення оптимальних умов мікроклімату та високого санітарного стану в приміщеннях для всіх виробничо-вікових груп. Другий – відбір для ремонту стада поросят з тих, що не перехворіли в колостральний період з симптомами шлунково-кишкових розладів. Досліджень стосовно вивчення зв’язку між проявами зазначених захворювань та санітарногігієнічними умовами виконано недостатньо. Тому, з’ясування впливу абіо- та біотичних факторів на захворюваність свиней, дослідження безпечності та якості свинини є на часі.
Опис: In the conditions of intensive pig breeding, which is characterized by a concentrated type of feeding, little changing microclimate, deficiency of natural insolation, unrestrained detention, hypoxia special threat represent the gastrointestinal [1 p. 3, 5, 6;], respiratory (2 p. 4, 5]; metabolic diseases [3 p. 1, 4, 7], a also skin diseases, in particular sarcoptosis [4, p. 1−5 and 6−8]. These diseases cause significant damage pig farms, which are expressed in depression of growth and death of animals, shortage of pork and deterioration of safety and its quality [5 p. 3-7]. The need to increase the resistance of young pigs is due to the immaturity of their immune system system, low nonspecific immunity. The latter is caused by a combination of technological factors origin [6−10 p. 2─5]. There are two measures to increase the resistance of young pigs. The first is security optimal conditions of microclimate and high sanitary condition in premises for all production and age groups. The second - selection for the repair of a herd of piglets from those who did not get sick in the colostral period with symptoms of gastrointestinal disorders. Insufficient research has been done on the relationship between the manifestations of these diseases and sanitary conditions. Therefore, elucidation of the influence of abio- and biotic factors on the incidence of pigs, safety and quality studies of pork are on time.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7621
УДК: 619:615.375:573.6:636.4
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ocinjuvannja_pokaznykiv.pdf711,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.