Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7429
Назва: Насіння амаранту – біологічно цінна добавка у технології молочних продуктів
Інші назви: Amaranth seeds are a biologically valuable additive in dairy technology
Автори: Калініна, Галина Петрівна
Kalinina, Galina
Загоруй, Людмила Петрівна
Zagoruy, Ludmila
Гребельник, Оксана Петрівна
Hrebelnyk, Oksana
Роль, Наталія Валеріївна
Rol, Nataliia
Ключові слова: насіння амаранту;шрот та борошно амаранту;амінокислотний склад білку;поживна цінність;amaranth seeds;amaranth meal and flour;amino acid composition;семена амаранта;шрот и мука амаранта;аминокислотный состав белка;питательная ценность
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Насіння амаранту – біологічно цінна добавка у технології молочних продуктів / Г. П. Калініна, Л. П. Загоруй, О. П. Гребельник, Н. В. Роль // Multidisciplinary academic notes. Science research and practices: Proceedings of the ХV International Scientific and Practical Conference (April 19 – 22, 2022) .- Madrid, 2022 .- P. 657–660. DOI: 10.46299/ISG.2022.1.15
Короткий огляд (реферат): Вивчено хімічний склад, у тому числі амінокислотний склад білків та поживну цінність насіння амаранту, у порівнянні з зернобобовими культурами. Насіння амаранту у вигляді шроту чи борошна з точки зору його хімічного складу є перспективним для подальших досліджень його використання у молочних продуктах. Оскільки білок амаранту наближається за складом та засвоюваністю до білків материнського молока, це дасть можливість відкоригувати білковий склад продуктів з комбінованим складом сировини та поліпшити структуру харчування населення, а ненасичені та незамінні жирні кислоти, що містяться в олії амаранту, сприятимуть підвищенню біологічної цінності збагачених амарантом молочних продуктів
Опис: The chemical composition, including the amino acid composition of proteins and the nutritional value of amaranth seeds, was studied in comparison with legumes. Amaranth seeds in the form of meal or flour in terms of its chemical composition is promising for further research into its use in dairy products. As amaranth protein is close in composition and digestibility to breast milk proteins, this will make it possible to adjust the protein composition of products with a combined composition of raw materials and improve the nutritional structure of the population, and unsaturated and essential fatty acids contained in amaranth oil will help increase the biological value of amaranth-enriched dairy products.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7429
ISBN: 978-966-8219-85-6
УДК: 637.12/.3:635.65
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Nasinnia_amarantu.pdf1,33 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.