Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7328
Title: Dairy productivity and indicators of quality and safety of milk of alpine and saanen goats
Other Titles: Молочна продуктивність та показники якості та безпеки молока альпійських та зааненських кіз
Authors: Pirova, Liudmyla
Пірова, Людмила Вікторівна
Kosior, Lesia
Косіор, Леся Тарасівна
Lastovska, Iryna
Ластовська, Ірина Олександрівна
Borshch, Oleksandr
Борщ, Олександр Олександрович
Keywords: milk yield;mass fraction of fat;mass fraction of protein;bacterial contamination;quantity of somatic cells;надій;масова частка жиру;масова частка білка;бактеріальне забруднення;кількість соматичних клітин
Issue Date: 2022
Citation: Dairy productivity and indicators of quality and safety of milk of alpine and saanen goats / L. Pirova, L. Kosior, I. Lastovska, O. Borshch // Science, research, development : monografia pokonferencyjna (Bialystok 30.01.2022- 31.01.2022) .- Warszawa, 2022 .- № 49 .- С. 5-7.
Abstract: Dairy productivity and indicators of milk quality and safety of Saanen and Alpine goats have been studied. It was found out that milk yields of Saanen goats were higher. In terms of mass fraction of fat and protein in milk, Alpine goats prevailed over Saanen ones. The content of somatic cells and total bacterial contamination of goat’s milk met the requirements of DSTU 7006: 2009.
Description: Досліджено молочну продуктивність та показники якості та безпеки молока зааненських та альпійських кіз. З’ясовано, що надої зааненських кіз вищі. За масовою часткою жиру і білка в молоці альпійські кози переважали над зааненськими. Вміст соматичних клітин і загальне бактеріальне забруднення козячого молока відповідали вимогам ДСТУ 7006:2009.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7328
ISSN: 978-83-67148-00-9
metadata.dc.identifier.udc: 637.12’639.04/.07
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Molochna_produktyvnist.pdf300,4 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.