Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/731
Назва: | Вплив фузаріотоксинів на гематологічний статус корів зі зниженим вмістом жиру в молоці |
Інші назви: | Влияние фузариотоксинов на гематологический статус с пониженням содержанием жира в молоке Influence of fusariumtoxins on hematological status of cows with reducing fat content of milk |
Автори: | Рухляда, В.В. Рухляда, В.В. Rukhliada, V. Головаха, Володимир Іванович Головаха, Владимир Иванович Holovakha, Volodymyr Андрійчук, Андрій Віталійович Андрийчук, Андрей Витальевич Andriychuk, Andriy Піддубняк, Оксана Володимирівна Пиддубняк, Оксана Владимировна Piddubnyak, Oksana Розпутня, О.А. Распутняя, О.А. Rozputnia, O. Пріщенко, О.В. Прищенко, А.В. Prishenko, O. Слюсаренко, Сергій Володимирович Слюсаренко, Сергей Владимирович Sliusarenko, Sergii Даценко, О.П. Даценко, О.П. Datsenko, O. |
Ключові слова: | жирність молока;жирность молока;fat content of milk;раціони годівлі;рационы кормления;feeding rations;Т-2 токсин;T-2 toxin;Fusarium moniliforte var. majus;ДОН;DON |
Дата публікації: | гру-2011 |
Короткий огляд (реферат): | В результаті проведених досліджень встановлено, що причиною зниження жирності молока в господарстві було поїдання тваринами кормів, контамінованих чотирма фузаріотоксінамі в субтоксических концентраціях. При цьому зерно пшениці та ячменю було інтенсивно уражено грибом Fusarium moniliforte var. majus, виявлена його здатність продукувати Т-2 токсин, зеараленон, ДОН і фумонізинів В1, тобто ті ж фузаріотоксіни, які були ідентифіковані в зерні. В результате проведенных исследований установлено, что причиной снижения жирности молока в хозяйстве было поедание животными кормов, контаминированных четырьмя фузариотоксинами в субтоксических концентрациях. При этом зерно пшеницы и ячменя было интенсивно поражено грибом Fusarium moniliforte var. majus, выявлена его способность продуцировать Т-2 токсин, зеараленон, ДОН и фумонизин В1, то есть те же фузариотоксины, которые были идентифицированы в зерне. As a result of the research, it was found that the reason for the decrease in fat content of milk in the household was eating animal feeds contaminated by four fusariodoxins in subtoxic concentrations. At the same time, grain of wheat and barley was severely affected by the fungus Fusarium moniliforte var. majus, its ability to produce T-2 toxin, zearalenone, DON and fumonisins B1 was detected, that is, the same fusariodoxins that were identified in the grains. |
Опис: | Вплив фузаріотоксинів на гематологічний статус корів зі зниженим вмістом жиру в молоці / В.В. Рухляда, В.І. Головаха, А.В. Андрійчук та ін. // Вет. медицина України. - 2011. - № 12. - С. 31-33 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/731 |
УДК: | 619:616.15-074:612.11:576.8.097.29:636.2 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Vplyv_fuzariotoksyniv.pdf | 1,25 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.