Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/685
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorХіцька, Оксана Анатоліївна-
dc.contributor.authorKhitska, Oksana-
dc.date.accessioned2018-04-25T05:34:33Z-
dc.date.available2018-04-25T05:34:33Z-
dc.date.issued2014-12-
dc.identifier.issn2310-4902-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/685-
dc.descriptionХіцька О.А. Оцінка ризиків і контроль показників безпечності та якості за виробництва сичугових сирів / О.А. Хіцька // Наук. вісник вет. медицини: зб. наук. праць. – Біла Церква: БНАУ, 2014. – Вип. 14 (114). – С. 28–31.uk_UA
dc.description.abstractВисвітлені питання щодо контролю показників якості та безпечності твердих сирів за ходом технологічного процесу. Проведено оцінку ризиків в основних критичних контрольних точках: якість сирого товарного молока, пастеризація молока, соління сиру, дозрівання сиру, якість та безпечність готового продукту. За фізико-хімічними показниками молоко відповідало вищому та першому ґатункам за державним стандартом. Не виявлено в молоці інгібіторів та домішок анормального молока, що важливо для подальших мікробіологічних процесів, які формують органолептичні та мікробіологічні показники готового продукту. КМАФАнМ в молоці після пастеризації знижувалася в 6 разів, дріжджі та плісняву не виявляли. У мікрофлорі сиру в кінці пресування переважали молочнокислі бактерії. Сир після дозрівання за критеріями якості та безпечності відповідав вимогам ДСТУ. The questions concerning control of indicators of quality and safety of hard cheeses on the course of technological process are covered. The risk assessment was carried out at the main critical control points: the quality of raw milk, pasteurization of milk, cheese picking, cheese maturation, quality and safety of the finished product. According to physico-chemical indicators, milk corresponded to the highest and first grades according to the state standard. No inhibitors and impurities of abnormal milk were found in milk, which is important for further microbiological processes that form organoleptic and microbiological parameters of the finished product. Microbial contamination in milk after pasteurization decreased, yeast and mildew were not detected. In the microflora of cheese at the end of pressing dominated lactic acid bacteria. Cheese after maturation according to the criteria of quality and safety meets the requirements of the state standard. Освещены вопросы контроля показателей качества и безопасности твердых сыров по ходу технологического процесса. Проведена оценка рисков в основних критических контрольних точках: качество сырого товарного молока, пастеризация молока, соление сыра, созревание сыра, качество и безопасность готового продукта. По физико-химическим показателям молоко соответствовало высшему и первому сортам по государственному стандарту. Не обнаружено в молоке ингибиторов и примесей анормального молока, что важно для последующих микробиологических процессов, которые формируют органолептические и микробиологические показатели готового продукта. КМАФАнМ в молоке после пастеризации снизилось в 6 раз, дрожжи и плесень не обнаружили. В микрофлоре сыра в конце прессования превалировали молочнокислые бактерии. Сыр после созревания по критериям качества и безопасности отвечал требованиям государственного стандарта.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectmilkuk_UA
dc.subjectсичуговий сирuk_UA
dc.subjectcheeseuk_UA
dc.subjectсычужный сырuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectsafetyuk_UA
dc.subjectкачествоuk_UA
dc.subjectбезпечністьuk_UA
dc.subjectriskuk_UA
dc.subjectризикuk_UA
dc.subjectрискuk_UA
dc.subjectкритична контрольна точкаuk_UA
dc.subjectcritical control point systemuk_UA
dc.subjectкритическая контрольная точкаuk_UA
dc.subjectсистема управління безпечністю харчових продуктівuk_UA
dc.subjectfood safety managementuk_UA
dc.subjectсистема управления безопасностью пищевых продуктовuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectбезопасностьuk_UA
dc.titleОцінка ризиків і контроль показників безпечності та якості за виробництва сичугових сирівuk_UA
dc.title.alternativeRisk assessment and control of safety and quality indicators for the production of rennet cheesesuk_UA
dc.title.alternativeОценка рисков и контроль показателей безопасности и качества при производстве сычужных сыровuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc619:614.31:637.12uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ocinka_ryzykiv_i_kontrol'_pokaznykiv_bezpechnosti_ta_jakosti_za_vyrobnyctva_sychugovyh_syriv.pdf390,03 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.