Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6826
Title: Зміни кількісного та якісного складу мікрофлори рубця у телят за впливу сірковмісних амінокислот
Other Titles: Changes of calf rumen qualitative and qualitative microflora content under the influence of amino acids methionine and cystine
Authors: Ніщеменко, Микола Прокопович
Nischemenko, Nicola
Саморай, Микола Миколайович
Samoray, Nicola
Порошинська, Оксана Андріївна
Poroshinska, Oksana
Стовбецька, Людмила Степанівна
Stovbetska, Luydmila
Keywords: амінокислоти;телята;мікрофлора;рубець;метіонін;цистин;amino acids;calves;microflora;rumen;methionine;cystine
Issue Date: 2015
Publisher: НУБіП
Citation: Зміни кількісного та якісного складу мікрофлори рубця у телят за впливу сірковмісних амінокислот / М. П. Ніщеменко, М. М. Саморай, О. А. Порошинська, Л. С. Стовбецька // Український часопис ветеринарних наук .- 2015 .- № 227 .- С. 174-177.
Abstract: Тривалий час вважалось, що мікроорганізми рубця жуйних тварин можуть синтезувати достатню кількість мікробного білка, який забезпечить потреби організму в замінних і незамінних амінокислотах. Разом з тим, не враховувалась наявність у раціонах як критичних, так і лімітуючих амінокислот. Для молодняка великої рогатої худоби особливо часто не вистачає сірковмісних амінокислот метіоніну та цистину. Активність і присутність у рубці молодняка великої рогатої худоби мікрофлори є свідченням нормального перебігу ферментативних процесів у цьому органі. Додаткове введення до раціону телят сірковмісних амінокислот метіоніну і цистину сприяло збільшенню кількості різноманітних корисних мікроорганізмів у рубці тварин та їхньої ферментативної активності, внаслідок чого встановлено краще засвоєння поживних речовин, які входять до складу раціону телят
Description: It has long been thought that rumen rumen microorganisms can synthesize a sufficient amount of microbial protein to meet the body's needs for essential and non-essential amino acids. However, the presence of both critical and limiting amino acids in the diet was not taken into account. Sulfur-containing amino acids methionine and cystine are especially often lacking for young cattle. The activity and presence of young microflora in the rumen of young cattle is evidence of the normal course of enzymatic processes in this organ. Additional introduction to the diet of calves of sulfur-containing amino acids methionine and cystine contributed to an increase in the number of various beneficial microorganisms in the rumen of animals and their enzymatic activity, resulting in better absorption of nutrients that are part of the diet of calves
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6826
ISSN: 2663-9688
2663-967X
metadata.dc.identifier.udc: 636.2.082.35:612.12.015.348:577.112.386
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zminy_kilkisnoho.pdf383,84 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.