Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6826
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНіщеменко, Микола Прокопович-
dc.contributor.authorNischemenko, Nicola-
dc.contributor.authorСаморай, Микола Миколайович-
dc.contributor.authorSamoray, Nicola-
dc.contributor.authorПорошинська, Оксана Андріївна-
dc.contributor.authorPoroshinska, Oksana-
dc.contributor.authorСтовбецька, Людмила Степанівна-
dc.contributor.authorStovbetska, Luydmila-
dc.date.accessioned2021-10-04T09:05:49Z-
dc.date.available2021-10-04T09:05:49Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationЗміни кількісного та якісного складу мікрофлори рубця у телят за впливу сірковмісних амінокислот / М. П. Ніщеменко, М. М. Саморай, О. А. Порошинська, Л. С. Стовбецька // Український часопис ветеринарних наук .- 2015 .- № 227 .- С. 174-177.uk_UA
dc.identifier.issn2663-9688-
dc.identifier.issn2663-967X-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6826-
dc.descriptionIt has long been thought that rumen rumen microorganisms can synthesize a sufficient amount of microbial protein to meet the body's needs for essential and non-essential amino acids. However, the presence of both critical and limiting amino acids in the diet was not taken into account. Sulfur-containing amino acids methionine and cystine are especially often lacking for young cattle. The activity and presence of young microflora in the rumen of young cattle is evidence of the normal course of enzymatic processes in this organ. Additional introduction to the diet of calves of sulfur-containing amino acids methionine and cystine contributed to an increase in the number of various beneficial microorganisms in the rumen of animals and their enzymatic activity, resulting in better absorption of nutrients that are part of the diet of calvesuk_UA
dc.description.abstractТривалий час вважалось, що мікроорганізми рубця жуйних тварин можуть синтезувати достатню кількість мікробного білка, який забезпечить потреби організму в замінних і незамінних амінокислотах. Разом з тим, не враховувалась наявність у раціонах як критичних, так і лімітуючих амінокислот. Для молодняка великої рогатої худоби особливо часто не вистачає сірковмісних амінокислот метіоніну та цистину. Активність і присутність у рубці молодняка великої рогатої худоби мікрофлори є свідченням нормального перебігу ферментативних процесів у цьому органі. Додаткове введення до раціону телят сірковмісних амінокислот метіоніну і цистину сприяло збільшенню кількості різноманітних корисних мікроорганізмів у рубці тварин та їхньої ферментативної активності, внаслідок чого встановлено краще засвоєння поживних речовин, які входять до складу раціону телятuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНУБіПuk_UA
dc.subjectамінокислотиuk_UA
dc.subjectтелятаuk_UA
dc.subjectмікрофлораuk_UA
dc.subjectрубецьuk_UA
dc.subjectметіонінuk_UA
dc.subjectцистинuk_UA
dc.subjectamino acidsuk_UA
dc.subjectcalvesuk_UA
dc.subjectmicroflorauk_UA
dc.subjectrumenuk_UA
dc.subjectmethionineuk_UA
dc.subjectcystineuk_UA
dc.titleЗміни кількісного та якісного складу мікрофлори рубця у телят за впливу сірковмісних амінокислотuk_UA
dc.title.alternativeChanges of calf rumen qualitative and qualitative microflora content under the influence of amino acids methionine and cystineuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.2.082.35:612.12.015.348:577.112.386uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zminy_kilkisnoho.pdf383,84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.