Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6613
Назва: Розтріскування плодів черешні
Інші назви: Cracking of cherry fruits
Автори: Шубенко, Лідія Анатоліївна
Shubenko, Lidiia
Ключові слова: черешня;cherry;розтріскування плодів;fruit cracking;растрескивание плодов;черешня;експозиція у воді;экспозиция в воде;exposure in water;еластичність шкірки плоду;эластичность кожицы плода;elasticity of the skin of the fetus
Дата публікації: тра-2021
Видавництво: Миколаїв
Бібліографічний опис: Шубенко Л.А. Розтріскування плодів черешні / Л.А. Шубенко // Стратегія інтеграції аграрної освіти, науки, виробництва: глобальні виклики продовольчої безпеки та змін клімату : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції Міжнародного форуму, 27-28 травня 2021 р., м. Миколаїв / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2021. – С. 157-158.
Короткий огляд (реферат): Метою досліджень було встановити стійкість плодів черешні до розтріскування піддаючи їх зануренню у дистильовану воду. А також дослідити залежність стійкості до розтріскування від товщини та еластичності шкірки плоду черешні. Результати лабораторних досліджень свідчать, що серед досліджуваних сортів до розтріскування відносно стійкими виявилися плоди ранньостиглих сортів Дар Млієва, Мліївська жовта, пізньостиглих – Амазонка, Дрогана жовта, Донецький угольок, Меотіда. Нестійкими до тривалого впливу вологи були плоди сортів середнього строку достигання Альонушка, Аборигенка, Міраж, Мелітопольська крапчаста і пізньостиглого сорту Бірюза.
Опис: Целью исследований было установить устойчивость плодов черешни к растрескиванию подвергая их погружению в дистиллированную воду. А также исследовать зависимость устойчивости к растрескиванию от толщины и эластичности кожицы плода черешни. Результаты лабораторных исследований свидетельствуют, что среди исследуемых сортов к растрескиванию относительно устойчивыми оказались плоды раннеспелых сортов Дар Млиева, Млиевская желтая, позднеспелых - Амазонка, Дрогана желтая, Донецкий уголек, Меотида. Неустойчивыми к длительному воздействию влаги были плоды сортов среднего срока созревания Аленушка, Аборигенка, Мираж, Мелитопольская крапчастая и позднеспелый сорт Бирюза. The aim of the research was to establish the resistance of cherry fruits to cracking by immersing them in distilled water. And also to investigate the dependence of resistance to cracking on the thickness and elasticity of the peel of the cherry fruit. The results of laboratory studies show that among the studied varieties the fruits of early-ripening varieties Dar Mlieva, Mliivska yellow, late-ripening - Amazonka, Drogana yellow, Donetsk coal, Meotida were relatively resistant to cracking. Unstable to long-term exposure to moisture were the fruits of varieties of medium maturity Alyonushka, Aboriginal, Mirage, Melitopol spotted and late-ripening varieties Turquoise.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6613
ISBN: 978-617-7149-54-4
УДК: УДК 634.23; 631.52
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
roztriskuvannya_plodiv.pdf426,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.