Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6613
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorШубенко, Лідія Анатоліївна-
dc.contributor.authorShubenko, Lidiia-
dc.date.accessioned2021-09-08T07:46:59Z-
dc.date.available2021-09-08T07:46:59Z-
dc.date.issued2021-05-
dc.identifier.citationШубенко Л.А. Розтріскування плодів черешні / Л.А. Шубенко // Стратегія інтеграції аграрної освіти, науки, виробництва: глобальні виклики продовольчої безпеки та змін клімату : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції Міжнародного форуму, 27-28 травня 2021 р., м. Миколаїв / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2021. – С. 157-158.uk_UA
dc.identifier.isbn978-617-7149-54-4-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6613-
dc.descriptionЦелью исследований было установить устойчивость плодов черешни к растрескиванию подвергая их погружению в дистиллированную воду. А также исследовать зависимость устойчивости к растрескиванию от толщины и эластичности кожицы плода черешни. Результаты лабораторных исследований свидетельствуют, что среди исследуемых сортов к растрескиванию относительно устойчивыми оказались плоды раннеспелых сортов Дар Млиева, Млиевская желтая, позднеспелых - Амазонка, Дрогана желтая, Донецкий уголек, Меотида. Неустойчивыми к длительному воздействию влаги были плоды сортов среднего срока созревания Аленушка, Аборигенка, Мираж, Мелитопольская крапчастая и позднеспелый сорт Бирюза. The aim of the research was to establish the resistance of cherry fruits to cracking by immersing them in distilled water. And also to investigate the dependence of resistance to cracking on the thickness and elasticity of the peel of the cherry fruit. The results of laboratory studies show that among the studied varieties the fruits of early-ripening varieties Dar Mlieva, Mliivska yellow, late-ripening - Amazonka, Drogana yellow, Donetsk coal, Meotida were relatively resistant to cracking. Unstable to long-term exposure to moisture were the fruits of varieties of medium maturity Alyonushka, Aboriginal, Mirage, Melitopol spotted and late-ripening varieties Turquoise.uk_UA
dc.description.abstractМетою досліджень було встановити стійкість плодів черешні до розтріскування піддаючи їх зануренню у дистильовану воду. А також дослідити залежність стійкості до розтріскування від товщини та еластичності шкірки плоду черешні. Результати лабораторних досліджень свідчать, що серед досліджуваних сортів до розтріскування відносно стійкими виявилися плоди ранньостиглих сортів Дар Млієва, Мліївська жовта, пізньостиглих – Амазонка, Дрогана жовта, Донецький угольок, Меотіда. Нестійкими до тривалого впливу вологи були плоди сортів середнього строку достигання Альонушка, Аборигенка, Міраж, Мелітопольська крапчаста і пізньостиглого сорту Бірюза.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherМиколаївuk_UA
dc.subjectчерешняuk_UA
dc.subjectcherryuk_UA
dc.subjectрозтріскування плодівuk_UA
dc.subjectfruit crackinguk_UA
dc.subjectрастрескивание плодовuk_UA
dc.subjectчерешняuk_UA
dc.subjectекспозиція у водіuk_UA
dc.subjectэкспозиция в водеuk_UA
dc.subjectexposure in wateruk_UA
dc.subjectеластичність шкірки плодуuk_UA
dc.subjectэластичность кожицы плодаuk_UA
dc.subjectelasticity of the skin of the fetusuk_UA
dc.titleРозтріскування плодів черешніuk_UA
dc.title.alternativeCracking of cherry fruitsuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udcУДК 634.23; 631.52uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
roztriskuvannya_plodiv.pdf426,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.