Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6612
Назва: Determination of cherry fruit resistance to cracking
Інші назви: Стійкість плодів черешні до розтріскування
Автори: Shubenko, Lidiia
Шубенко, Лідія Анатоліївна
Vdovychenko, Zhanna
Вдовиченко, Жанна Вікторівна
Ключові слова: cracking of fruits;cherry;pomological variety;peel thickness
Дата публікації: бер-2021
Видавництво: Гродненский государственный аграрный университет
Бібліографічний опис: Shubenko L. Determination of cherry fruit resistance to cracking / L. Shubenko, Zh. Vdovychenko // ХХІV междунар. научно-практ. конф. - Гродно: ГГАУ, 2021. - C. 280-281.
Короткий огляд (реферат): The cracking of fruits in rainy weather is an urgent problem of cherry growing in the conditions of the Right Bank Forest-Steppe of Ukraine. In some years, damage due to cracking can completely destroy the crop. The degree of cracking depends on humidity, temperature, size, fruit density and yield. Resistance to cracking is largely determined by pomological variety and term of maturity (late-ripening fruits are more damaged), but the same varieties demonstrate themselves differently in different areas [3]. The reason of cracking is excessive absorption of water by the surface of the fruit under the action of osmotic pressure caused by sugars. There is the cracking index which is defined as the period of time from immersion of the fruit in distilled water to the appearance of cracks. However, varieties with a higher index are small-fruited, low-yielding and with mediocre taste.
Опис: Актуальною проблемою вирощування черешні в умовах Правобережного Лісостепу України є розтріскування плодів у дощову погоду. В окремі роки пошкодження через розтріскування можуть повністю знищити врожай. Ступінь розтріскування залежить від вологості повітря, температури, розміру, щільності плодів, урожайності. Стійкість до розтріскування значною мірою визначається помологічним сортом та строком достигання (більше пошкоджуються пізньостиглі плоди), проте одні й ті ж сорти в різних зонах проявляють себе по-різному.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6612
ISBN: 978-985-537-166-4
УДК: УДК 634.23; 631.52
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Cherry cracking.pdf184,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.