Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6612
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorShubenko, Lidiia-
dc.contributor.authorШубенко, Лідія Анатоліївна-
dc.contributor.authorVdovychenko, Zhanna-
dc.contributor.authorВдовиченко, Жанна Вікторівна-
dc.date.accessioned2021-09-08T07:42:19Z-
dc.date.available2021-09-08T07:42:19Z-
dc.date.issued2021-03-
dc.identifier.citationShubenko L. Determination of cherry fruit resistance to cracking / L. Shubenko, Zh. Vdovychenko // ХХІV междунар. научно-практ. конф. - Гродно: ГГАУ, 2021. - C. 280-281.uk_UA
dc.identifier.isbn978-985-537-166-4-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6612-
dc.descriptionАктуальною проблемою вирощування черешні в умовах Правобережного Лісостепу України є розтріскування плодів у дощову погоду. В окремі роки пошкодження через розтріскування можуть повністю знищити врожай. Ступінь розтріскування залежить від вологості повітря, температури, розміру, щільності плодів, урожайності. Стійкість до розтріскування значною мірою визначається помологічним сортом та строком достигання (більше пошкоджуються пізньостиглі плоди), проте одні й ті ж сорти в різних зонах проявляють себе по-різному.uk_UA
dc.description.abstractThe cracking of fruits in rainy weather is an urgent problem of cherry growing in the conditions of the Right Bank Forest-Steppe of Ukraine. In some years, damage due to cracking can completely destroy the crop. The degree of cracking depends on humidity, temperature, size, fruit density and yield. Resistance to cracking is largely determined by pomological variety and term of maturity (late-ripening fruits are more damaged), but the same varieties demonstrate themselves differently in different areas [3]. The reason of cracking is excessive absorption of water by the surface of the fruit under the action of osmotic pressure caused by sugars. There is the cracking index which is defined as the period of time from immersion of the fruit in distilled water to the appearance of cracks. However, varieties with a higher index are small-fruited, low-yielding and with mediocre taste.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherГродненский государственный аграрный университетuk_UA
dc.subjectcracking of fruitsuk_UA
dc.subjectcherryuk_UA
dc.subjectpomological varietyuk_UA
dc.subjectpeel thicknessuk_UA
dc.titleDetermination of cherry fruit resistance to crackinguk_UA
dc.title.alternativeСтійкість плодів черешні до розтріскуванняuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udcУДК 634.23; 631.52uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Cherry cracking.pdf184,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.