Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6444
Title: Інтеграція продовольчого комплексу України в економічне середовище Європейського союзу
Other Titles: Integration of the food complex of Ukraine into the economic environment of the European Union
Authors: Крисанов, Дмитро Федосович
Krysanov, Dmytro
Keywords: агрохарчова продукція;agrofood products;інноваційна модель розвитку;food complex;інтеграція в економічне середовище;innovative model of development;продовольчий комплекс;integration in economic environment
Issue Date: 2015
Citation: Крисанов Д. Ф. Інтеграція продовольчого комплексу України в економічне середовище Європейського союзу / Д.Ф. Крисанов // Продовольчі ресурси. - 2015. - № 5. - С. 147-159.
Abstract: В статті систематизовано основні виклики до вітчизняного продовольчого комплексу та проаналізовано можливості щодо підготовки адекватних відповідей з метою активізації його інтеграції в європейське економічне середовище. Найважливіші виклики стосуються прискорення гармонізації національної системи технічного регулювання з європейською, запровадження державного ринкового нагляду щодо агрохарчової продукції та її географічного маркування, переведення підприємств харчової промисловості на інноваційні засади розвитку і, на цій основі, розширення позицій продукції вітчизняного продовольчого комплексу на європейських ринках. Обгрунтовано пропозиції, реалізація яких сприятиме активізації процесів інтеграції продовольчого комплексу в «єдиний нормативний простір» країн-членів Євросоюзу.
Description: In the article basic calls to the domestic food complex are systematized and possibilities are analysed in relation to preparation of adequate answers with the purpose of activation of its integration in the European economic environment. Major calls touch the acceleration of harmonization of the national system of the technical regulation with the European one and introduction of state market supervision in relation to agrofood products and it geographical marking, transition of enterprises of food industry, on innovative principles of development and on this basis of expansion of positions of products of domestic food complex on the European markets. Suggestions realization of which will be instrumental in activation of processes of integration of food complex in «single normative space» of countries-members of European Union are grounded.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6444
metadata.dc.identifier.udc: 338.439
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
integraciya_prodovolchogo.pdf324,9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.