Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6074
Title: Товарознавче оцінювання яєць перепелиних
Other Titles: Commodity evaluation of quail eggs
Authors: Комашко, Тетяна Олександрівна
Komashko, Tetiana
Букалова, Наталія Володимирівна
Bukalova, Natalia
Keywords: яйця перепелині;фізичні показники;маркування;якість;безпечність;інтегральний показник відносної конкурентоспроможності;quail eggs;physical indicators;marking;quality;safety;integrated indicator of relative competitiveness
Issue Date: 2020
Publisher: БНАУ
Citation: Комашко Т.О. Товарознавче оцінювання яєць перепелиних / Т.О. комашко, Н.В. Букалова // Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. магістрантів " Актуальні проблеми ветеринарної медицини" (БНАУ, 20 листопада 2020 р.). - Біла Церква, 2020. - С.15-16.
Abstract: Проведено оцінювання товарознавчих показників яєць перепелиних, їх маркування; визначено органолептичні показники, в тому числі оцінювання зовнішнього вигляду та виявлення дефектів перепелиних яєць, фізичні – індекс білка і жовтка, маса; інтегральний показник відносної конкурентоспроможності; мікробіологічні – кількість мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів (КМАФАнМ), наявність бактерій групи кишкової палички (БГКП) та сальмонел; радіологічні – питома активність цезію-137, згідно з вимогами нормативних документів щодо якості та безпечності яєць перепелиних – ДСТУ 4656:2006 «Яйця перепелині харчові та інкубаційні. Технічні умови».
Description: The evaluation of commodity indicators of quail eggs, their marking was carried out; defined organoleptic parameters, including assessment of appearance and detection of quail defects eggs, physical - index of protein and yolk, weight; integrated indicator of relative competitiveness; microbiological - the number of mesophilic aerobic and facultative anaerobic microorganisms (KMAFANM), the presence of Escherichia coli bacteria (BGKP) and Salmonella; radiological - specific activity of cesium-137, in accordance with the requirements of regulatory documents on the quality and safety of quail eggs - DSTU 4656: 2006 "Quail eggs are food and hatching. Specifications".
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6074
metadata.dc.identifier.udc: 619:614.31:639.3
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
tovaroznavche_ocinjuvannja.pdf194,72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.