Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5934
Назва: Спосіб отримання збагаченого вершкового масла стерилізованого
Інші назви: The method of obtaining enriched sterilized butter
Автори: Ломова, Неоніла Миколаївна
Lomova, Neonila
Мерзлов, Сергій Віталійович i
Merzlov, Serhii
Наріжний, Сергій Анатолійович
Narizhniy, Serhiy
Ключові слова: масло вершкове;вершки високожирні;органолептичні властивості;молочна промисловість;мед;сироватковий білок;butter;high-fat cream;organoleptic properties;dairy industry;honey;whey protein
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Ломова Н.М. Спосіб отримання збагаченого вершкового масла стерилізованого: патент на корисну модель № 146790, МПК А23С 15/00 (2016.01), А23L 21/25 (2016.01) / Н.М. Ломова, С.В. Мерзлов, С.А. Наріжний.- заявл. 26.10.2020, опубл. 17.03.2021 .- бюл.№11 .- 4 с.
Короткий огляд (реферат): СПОСІБ ОТРИМАННЯ ЗБАГАЧЕНОГО ВЕРШКОВОГО МАСЛА СТЕРИЛІЗОВАНОГО Галузь застосування. Корисна модель належить до молочної промисловості, а саме стосується способу виробництва вершкового масла. Суть винаходу. В основу корисної моделі поставлено задачу вдосконалення способу отримання вершкового масла, в якому шляхом внесення підготовленого меду та концентрату сироваткових білків у стерилізовані високожирні вершки забезпечується отримання високоякісного збагаченого вершкового масла стерилізованого з належними органолептичними та структурно-механічними характеристиками, а також з подовженим терміном зберігання до 2 років в нерегульованих температурних умовах, але не вище 25 oС. Виробництво збагаченого вершкового масла стерилізованого може бути налагоджено на підприємствах молочної промисловості. Технічний результат. Спосіб виробництва збагаченого вершкового масла стерилізованого покращує показники харчової та біологічної цінності, структурно-механічні характеристики збагаченого вершкового масла стерилізованого, підвищує його здатність до зберігання до 2 років в нерегульованих температурних умовах. ФОРМУЛА ВИНАХОДУ Спосіб отримання збагаченого вершкового масла стерилізованого, в якому до термооброблених високожирних вершків та маслянки вносять збагачувальні компоненти, який відрізняється тим, що як збагачувальні компоненти використовують мед та концентрат сироваткових білків, як термооброблені високожирні вершки – стерилізовані високожирні вершки, при цьому вихідні компоненти беруть у наступному співвідношенні, мас. %: мед 30,0-30,5 концентрат сироваткових білків з м.ч. білка 80 % 3,5-4,0 маслянка 1,6-1,7 високожирні вершки (82,5 %) решта.
Опис: METHOD OF OBTAINING ENRICHED STERILIZED BUTTER Field of application. The utility model belongs to the dairy industry, namely the method of production of butter. The essence of the invention. The utility model is based on the task of improving the method of obtaining butter, in which by adding prepared honey and whey protein concentrate in sterilized high-fat cream provides high-quality enriched butter sterilized with proper organoleptic and structural-mechanical characteristics, as well as with extended shelf life. years in unregulated temperature conditions, but not above 25 oС. Production of enriched sterilized butter can be established at the dairy industry. Technical result. The method of production of enriched sterilized butter improves the nutritional and biological value, structural and mechanical characteristics of enriched sterilized butter, increases its ability to store up to 2 years in unregulated temperatures. THE INVENTION The method of obtaining enriched sterilized butter, in which the heat-treated high-fat cream and buttermilk make enrichment components, characterized in that the enrichment components use honey and whey protein concentrate, as heat-treated high-fat cream - sterilized high-fat cream, with the original components ratio, wt. %: honey 30.0-30.5 whey protein concentrate with m.h. protein 80% 3.5-4.0 buttermilk 1.6-1.7 high-fat cream (82.5%) the rest.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5934
УДК: 637.2
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sposib_otrymannia.pdf746,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.