Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5934
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛомова, Неоніла Миколаївна-
dc.contributor.authorLomova, Neonila-
dc.contributor.authorМерзлов, Сергій Віталійович i-
dc.contributor.authorMerzlov, Serhii-
dc.contributor.authorНаріжний, Сергій Анатолійович-
dc.contributor.authorNarizhniy, Serhiy-
dc.date.accessioned2021-03-30T07:04:16Z-
dc.date.available2021-03-30T07:04:16Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationЛомова Н.М. Спосіб отримання збагаченого вершкового масла стерилізованого: патент на корисну модель № 146790, МПК А23С 15/00 (2016.01), А23L 21/25 (2016.01) / Н.М. Ломова, С.В. Мерзлов, С.А. Наріжний.- заявл. 26.10.2020, опубл. 17.03.2021 .- бюл.№11 .- 4 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5934-
dc.descriptionMETHOD OF OBTAINING ENRICHED STERILIZED BUTTER Field of application. The utility model belongs to the dairy industry, namely the method of production of butter. The essence of the invention. The utility model is based on the task of improving the method of obtaining butter, in which by adding prepared honey and whey protein concentrate in sterilized high-fat cream provides high-quality enriched butter sterilized with proper organoleptic and structural-mechanical characteristics, as well as with extended shelf life. years in unregulated temperature conditions, but not above 25 oС. Production of enriched sterilized butter can be established at the dairy industry. Technical result. The method of production of enriched sterilized butter improves the nutritional and biological value, structural and mechanical characteristics of enriched sterilized butter, increases its ability to store up to 2 years in unregulated temperatures. THE INVENTION The method of obtaining enriched sterilized butter, in which the heat-treated high-fat cream and buttermilk make enrichment components, characterized in that the enrichment components use honey and whey protein concentrate, as heat-treated high-fat cream - sterilized high-fat cream, with the original components ratio, wt. %: honey 30.0-30.5 whey protein concentrate with m.h. protein 80% 3.5-4.0 buttermilk 1.6-1.7 high-fat cream (82.5%) the rest.uk_UA
dc.description.abstractСПОСІБ ОТРИМАННЯ ЗБАГАЧЕНОГО ВЕРШКОВОГО МАСЛА СТЕРИЛІЗОВАНОГО Галузь застосування. Корисна модель належить до молочної промисловості, а саме стосується способу виробництва вершкового масла. Суть винаходу. В основу корисної моделі поставлено задачу вдосконалення способу отримання вершкового масла, в якому шляхом внесення підготовленого меду та концентрату сироваткових білків у стерилізовані високожирні вершки забезпечується отримання високоякісного збагаченого вершкового масла стерилізованого з належними органолептичними та структурно-механічними характеристиками, а також з подовженим терміном зберігання до 2 років в нерегульованих температурних умовах, але не вище 25 oС. Виробництво збагаченого вершкового масла стерилізованого може бути налагоджено на підприємствах молочної промисловості. Технічний результат. Спосіб виробництва збагаченого вершкового масла стерилізованого покращує показники харчової та біологічної цінності, структурно-механічні характеристики збагаченого вершкового масла стерилізованого, підвищує його здатність до зберігання до 2 років в нерегульованих температурних умовах. ФОРМУЛА ВИНАХОДУ Спосіб отримання збагаченого вершкового масла стерилізованого, в якому до термооброблених високожирних вершків та маслянки вносять збагачувальні компоненти, який відрізняється тим, що як збагачувальні компоненти використовують мед та концентрат сироваткових білків, як термооброблені високожирні вершки – стерилізовані високожирні вершки, при цьому вихідні компоненти беруть у наступному співвідношенні, мас. %: мед 30,0-30,5 концентрат сироваткових білків з м.ч. білка 80 % 3,5-4,0 маслянка 1,6-1,7 високожирні вершки (82,5 %) решта.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectмасло вершковеuk_UA
dc.subjectвершки високожирніuk_UA
dc.subjectорганолептичні властивостіuk_UA
dc.subjectмолочна промисловістьuk_UA
dc.subjectмедuk_UA
dc.subjectсироватковий білокuk_UA
dc.subjectbutteruk_UA
dc.subjecthigh-fat creamuk_UA
dc.subjectorganoleptic propertiesuk_UA
dc.subjectdairy industryuk_UA
dc.subjecthoneyuk_UA
dc.subjectwhey proteinuk_UA
dc.titleСпосіб отримання збагаченого вершкового масла стерилізованогоuk_UA
dc.title.alternativeThe method of obtaining enriched sterilized butteruk_UA
dc.typeПатентuk_UA
dc.identifier.udc637.2uk_UA
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sposib_otrymannia.pdf746,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.