Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5772
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПлівачук, Олена Павлівна-
dc.contributor.authorPlivachuk, Olena-
dc.contributor.authorДимань, Тетяна Миколаївна-
dc.contributor.authorDyman, Tatyana-
dc.date.accessioned2021-02-25T18:08:45Z-
dc.date.available2021-02-25T18:08:45Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationПлівачук О.П. Взаємозв’язок комплексних генотипів альфалактальбуміну та бета-лактоглобуліну зі складом та технологічними властивостями молока корів української чорно-рябої молочної породи / О.П.Плівачук, Т.М.Димань // Розведення і генетика тварин: міжвідомчий тематичний науковий збірник .- Вінниця, 2016 .- № 51 .- С. 124-131.uk_UA
dc.identifier.issn2312-0223-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5772-
dc.descriptionThe effect of phenotypic combination of α-LAandβ-LGgenetic variants on chemical content and technological properties of milk from cows of Ukrainian Black-and-White Dairy breed has been studied. The highest fat content was observed in milk from cows with genotype α-LA АВ/β-LG ВВ. The highest levels of protein and casein as well as the shortest rennet coagulation time were observed in groups of animals with allele В on both genes in their complex genotype. Milk from cows with genotype α-LA АВ/β-LG АВ had the highest lactose content. High heat stability of milk was determined by expression of alleles A of genes α-LAandβ-LGin phenotypiccombination α-LA/β-LG.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено вплив фенотипічної комбінації генетичних варіантів α-LA та β-LG на склад та технологічні властивості молока корів української чорно-рябої молочної породи. Найвищою жирністю характеризувалось молоко корів з генотипом α-LA АВ/β-LG ВВ. Найвищі показники вмісту білка, казеїну, а також найкоротшу тривалість сичужного зсідання спостерігали у групах тварин, у комплексному генотипі яких були присутні алелі В обох генів. Молоко тварин-носіїв генотипу α-LA АВ/β-LG АВ мало найвищу масову частку лактози. Підвищену термостабільність молока визначала експресія алелів А генів α-LA та βLG у фенотипічній комбінації α-LA/β-LG.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherІнститут розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААНuk_UA
dc.subjectкомплексний генотипuk_UA
dc.subjectα-LAuk_UA
dc.subjectβ-LGuk_UA
dc.subjectмолочна продуктивністьuk_UA
dc.subjectсклад молокаuk_UA
dc.subjectсиропридатністьuk_UA
dc.subjectтермостабільністьuk_UA
dc.subjectcomplex genotypeuk_UA
dc.subjectmilk yielduk_UA
dc.subjectmilk contentuk_UA
dc.subjectcheese-making propertiesuk_UA
dc.subjectheat stabilityuk_UA
dc.titleВзаємозв’язок комплексних генотипів альфалактальбуміну та бета-лактоглобуліну зі складом та технологічними властивостями молока корів української чорно-рябої молочної породиuk_UA
dc.title.alternativeInterdependence of complex genotypes of alfa-lactalbumin and beta-lactoglobulin with composition and technological properties of milk of ukrainian black-and-white dairy cattleuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.2.034:636.2.082.2uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vzaiemozviazok_kompleksnykh.pdf461,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.