Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5654
Назва: Вплив комплексних генотипів капа-казеїну, бета-лактоглобуліну та пролактину на склад та технологічні властивості молока корів української чорно-рябої молочної породи
Інші назви: Influence of composite kappa-casein, betalactoglobulin and prolactin genotypes on composition and technological properties of milk of ukrainian black-and-white dairy cattle
Автори: Плівачук, Олена Павлівна
Plivachuk, Olena
Димань, Тетяна Миколаївна
Dyman, Tatyana
Ключові слова: комплексний генотип;κ-CN;β-Lg;PRL;молочна продуктивність;склад молока;сиропридатність;термостабільність;complex genotype;milk yield;milk content;cheese-making properties;heat stability
Дата публікації: 2016
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Плівачук О. П. Вплив комплексних генотипів капа-казеїну, бета-лактоглобуліну та пролактину на склад та технологічні властивості молока корів української чорно-рябої молочної породи / О. П. Плівачук, Т. М. Димань // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. - 2016. - Вип. 5. - С. 85-89.
Короткий огляд (реферат): Досліджено вплив фенотипічної комбінації генетичних варіантів κ-CN, β-Lg та PRL на склад та технологічні властивості молока корів української чорно-рябої молочної породи. Найвищі надої мала група тварин, комплексний генотип яких складався з гомозигот АА за всіма генами. Найвищою жирністю характеризувалось молоко корів з генотипами κ-CN АА/β-LG АВ/PRL GG та κ-CN АА/β-LG ВВ/PRL GG. Найвищі показники вмісту білка, казеїну, а також найкоротшу тривалість сичужного зсідання спостерігали у групах тварин, у комплексному генотипі яких містився алель В гена κ-CN, що узгоджується з даними інших авторів. У дослідженому стаді найбільш сприятливі показники для сироваріння мало молоко корів з генотипом κ-CN АВ/β-LG ВВ/PRL GG, його частота становила 9 %.
Опис: The effect of phenotypic combination of κ-CN, β-Lg and PRL genetic variants on chemical content and technological properties of milk from cows of Ukrainian Black-and-White Dairy breed have been studied. The highest milk yield was in the group of animals which complex genotype contained homozygote AA on each gene. The highest fat content was in milk from cows with genotypes κ-CN АА/β-LG АВ/PRL GG и κ-CN АА/β-LG ВВ/PRL GG. The highest levels of protein and casein as well as shortest rennet coagulation time were observed in groups of animals with allele κ-CN В in their complex genotype. This is consistent with data of other authors. Milk from cows with genotype κ-CN АВ/β-LG ВВ/PRL GG had the most favorable properties for cheese making. The frequency of this genotype is 9 %.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5654
УДК: 636.2.034:636.2.082.2
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vplyv_kompleksnykh.pdf1,06 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.