Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5337
Title: | Тенденції у розвитку сучасного овочівництва в Україні |
Other Titles: | The main problems of nursery and technologies of growing winter garlic in Ukraine |
Authors: | Сич, Зеновій Деонизович Sych, Zenovii Кубрак, Світлана Миколаївна Kubrak, Svitlana |
Keywords: | овочів;овощи;vegetables;імпорт;imports;импорт;ринок;market;капуста;cabbage;помідор;томат;tomato;огірок;огурец;cucumber;попит;demand;господарство;household |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Білоцерківський НАУ |
Citation: | Сич З.Д. Тенденції у розвитку сучасного овочівництва в Україні/ З.Д. Сич, С.М. Кубрак // Аграрна освіта та наука : досягнення, роль, фактори росту «Інноваційні технології в агрономії, землеустрої, лісовому та садово-парковому господарстві» : [тези доповідей] мат. Міжнар. наук.-практ. конференції, Біла Церква, 30 жовтня 2020 р. – Біла Церква : Білоцерківський НАУ, 2020. – С. 22-24. |
Abstract: | Проаналізовано стан розвитку овочівництва в Україні у період 2000–2020 років. Основну частину овочів у 2020 році (у межах 88 %) продовжують вирощувати у господарствах населення. Незважаючи на зростаючий інтерес до нових овочевих рослин, найбільш поширеними так і залишаються овочі борщового набору – капуста, буряк столовий, морква, помідори, перець, петрушка тощо, які формують економіку овочівництва. |
Description: | The state of development of vegetable growing in Ukraine in the period 2000–2020 is analyzed. The main part of vegetables in In 2020 (within 88%) continue to grow in households. Despite growing interest in new vegetable plants, the most common and remain vegetables borscht set - cabbage, table beets, carrots, tomatoes, peppers, parsley, etc., which form the economy of vegetable growing. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5337 |
metadata.dc.identifier.udc: | 635.1/.8(477) |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Tendentsii_u_rozvytku.pdf | 570,18 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.