Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/531
Назва: Дослідження якості молочної сировини для переробних підприємств
Інші назви: Nhe quality of common milk that comes from collective and individual farms
Автори: Надточій, Валентина Миколаївна
Nadtochiy, Valentyna
Гребельник, Оксана Петрівна
Grebelnik, Oksana
Ключові слова: вміст жиру;вміст білка;фізико-хімічні показники;санітарно-гігієнічні показники;сезони року;content fat;content protein;physical;chemical parameters;sanitary and hygienic parameters;season of the years;содержание жира;содержание белка;физико-химические показатели;санитарно-гигиенические показатели;сезон года
Дата публікації: 2008
Видавництво: Білоцерківський державний аграрний університет
Короткий огляд (реферат): Якість заготівельного молока великою мірою залежить від фізико-хімічних властивостей і санітарно-гігієнічних показників молока. Ці показники залежать від сезону року, стадії лактації, породи, віку і cтану здоров'я тварин, режимів годівлі та інших факторів. Санітарно-гігієнічні показники визначаються умовами утримання тварин, доїння, зберігання і транспортування молока. На основі проведених досліджень встановлено, що на молокопереробне підприємство надходить від колективних господарств молоко першим гатунком, від індивідуальних господарств – другим гатунком. При цьому були визначені сезонні зміни вмісту жиру і білка у молоці та його фізико-хімічні і санітарно-гігієнічні показники. The quality of the milk supplied mostly depends on the physico-chemical properties and sanitary and hygienic parameters of milk. These indicators depend on the season of the year, the stage of lactation, breed, age, animal health status, feeding and other factors. Sanitary and hygienic indices are determined by the conditions of animal maintenance, extrusion, storage and transportation of milk. On the basis of studies conducted, it was established that the first milk of the collective farms was supplied from the collective farms to the milk processing plant, from individual farms of the second sort. In this case, seasonal changes in the amount of fat and protein in milk and its physico-chemical and sanitary-hygienic indices were noted. Качество поставляемого молока большей частью зависит от физико-химических свойств и санитарно- гигиенических показателей молока. Эти показатели зависят от сезона года, стадии лактации, породы, возраста, состояния здоровья животных, кормления и от других факторов. Санитарно-гигиенические показатели определяются условиями содержания животных, выдаивания, хранения и транспортировки молока. На основании проведенньїх исследований установлено, что на молокоперерабатьывающее предприятие поступило от коллективных хозяйств молоко первым сортом, от индивидуальных хозяйств вторым сортом. При этом бьли отмечены сезонные изменения количества жира и белка в молоке и его физико-химических и санитарно-гигиенических показателей.
Опис: Надточій В.М. Дослідження якості молочної сировини для переробних підприємств / В.М. Надточій, О.П. Гребельник // Вісник Білоцерківського державного аграрного університету: збірник наукових праць. – Біла Церква: БДАУ, 2008. – Вип. 58. – С. 42–47.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/531
УДК: 637.07:546
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Doslidzhennia_ yakost.pdf478,42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.