Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/531
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНадточій, Валентина Миколаївна-
dc.contributor.authorNadtochiy, Valentyna-
dc.contributor.authorГребельник, Оксана Петрівна-
dc.contributor.authorGrebelnik, Oksana-
dc.date.accessioned2018-04-05T12:20:24Z-
dc.date.available2018-04-05T12:20:24Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/531-
dc.descriptionНадточій В.М. Дослідження якості молочної сировини для переробних підприємств / В.М. Надточій, О.П. Гребельник // Вісник Білоцерківського державного аграрного університету: збірник наукових праць. – Біла Церква: БДАУ, 2008. – Вип. 58. – С. 42–47.uk_UA
dc.description.abstractЯкість заготівельного молока великою мірою залежить від фізико-хімічних властивостей і санітарно-гігієнічних показників молока. Ці показники залежать від сезону року, стадії лактації, породи, віку і cтану здоров'я тварин, режимів годівлі та інших факторів. Санітарно-гігієнічні показники визначаються умовами утримання тварин, доїння, зберігання і транспортування молока. На основі проведених досліджень встановлено, що на молокопереробне підприємство надходить від колективних господарств молоко першим гатунком, від індивідуальних господарств – другим гатунком. При цьому були визначені сезонні зміни вмісту жиру і білка у молоці та його фізико-хімічні і санітарно-гігієнічні показники. The quality of the milk supplied mostly depends on the physico-chemical properties and sanitary and hygienic parameters of milk. These indicators depend on the season of the year, the stage of lactation, breed, age, animal health status, feeding and other factors. Sanitary and hygienic indices are determined by the conditions of animal maintenance, extrusion, storage and transportation of milk. On the basis of studies conducted, it was established that the first milk of the collective farms was supplied from the collective farms to the milk processing plant, from individual farms of the second sort. In this case, seasonal changes in the amount of fat and protein in milk and its physico-chemical and sanitary-hygienic indices were noted. Качество поставляемого молока большей частью зависит от физико-химических свойств и санитарно- гигиенических показателей молока. Эти показатели зависят от сезона года, стадии лактации, породы, возраста, состояния здоровья животных, кормления и от других факторов. Санитарно-гигиенические показатели определяются условиями содержания животных, выдаивания, хранения и транспортировки молока. На основании проведенньїх исследований установлено, что на молокоперерабатьывающее предприятие поступило от коллективных хозяйств молоко первым сортом, от индивидуальных хозяйств вторым сортом. При этом бьли отмечены сезонные изменения количества жира и белка в молоке и его физико-химических и санитарно-гигиенических показателей.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський державний аграрний університетuk_UA
dc.subjectвміст жируuk_UA
dc.subjectвміст білкаuk_UA
dc.subjectфізико-хімічні показникиuk_UA
dc.subjectсанітарно-гігієнічні показникиuk_UA
dc.subjectсезони рокуuk_UA
dc.subjectcontent fatuk_UA
dc.subjectcontent proteinuk_UA
dc.subjectphysicaluk_UA
dc.subjectchemical parametersuk_UA
dc.subjectsanitary and hygienic parametersuk_UA
dc.subjectseason of the yearsuk_UA
dc.subjectсодержание жираuk_UA
dc.subjectсодержание белкаuk_UA
dc.subjectфизико-химические показателиuk_UA
dc.subjectсанитарно-гигиенические показателиuk_UA
dc.subjectсезон годаuk_UA
dc.titleДослідження якості молочної сировини для переробних підприємствuk_UA
dc.title.alternativeNhe quality of common milk that comes from collective and individual farmsuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc637.07:546uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Doslidzhennia_ yakost.pdf478,42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.