Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5135
Title: Вплив підгодівлі бджіл ферментативним пептоном соєвого борошна на виробництво перги
Other Titles: Influence of fertilization of bees with enzymatic peptone of soy flour on perga production
Authors: Недашківський, Володимир Михайлович
Nedashkivskyi, Volodymyr
Недашківська, Наталія Володимирівна
Nedashkivska, Nataliia
Keywords: нектаро-пилконоси;соєве борошно;бджоли;сільськогосподарські медоноси;ферментативний пептон;nectar-pylonos;soybean meal;bees;agricultural medonos;enzymatic peptone
Issue Date: 2019
Citation: Недашківський В.М. Вплив підгодівлі бджіл ферментативним пептоном соєвого борошна на виробництво перги / В.М.Недашківський, Н.В.Недашківська // Тваринництво України .- 2019 .-№ 3-4 .- С. 22-25.
Abstract: Вивчено вплив підгодівлі бджіл ферментативним пептоном соєвого борошна на виробництво перги. Доведено, що обсяги виробництва продукції бджільництва залежать від ряду факторів, зокрема, сили бджолиних сімей, забезпечення їх кормом та умов утримання і догляду. Підгодівля бджіл соєвим пептоном із розрахунку 5% у складі цукрової пудри по 300 грам на добу протягом десяти діб у період підтримуючого медозбору сприяє підвищенню виробництва перги на 26,4%. У бджолиних сім'ях, яким згодовували цукрову пудру із соєвим пептоном, спостерігалась вища інтенсивність нарощування бджіл на 25,2% та виробництво перги на 22,9%.
Description: The effect o f feeding bees with enzymatic peptone o f soy flour on the production o f perg. It is proved that the production volume o f beekeeping products depends on a number o f factors, in particular the strength o f bee families, the provision o f their feed and the conditions o f maintenance and care. Saturation o f bees with a sweet peptone at a rate o f 5% in powdered sugar of 300 grams per day for ten. days in the period o f supportive honey collection contributes to an increase in perg production by 26.4%. In beer families fed sugar powder with soy peptone, the highest intensity of bees increased by 25.2% and perg production by 22.9%.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5135
ISSN: 0321-1525
metadata.dc.identifier.udc: 638.144:664,64.2
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vplyv_pidhodivli.pdf928,65 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.