Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5126
Назва: Problems of functioning and directions of agro-food chains development in the conditions of turbulence strengthening
Інші назви: Проблеми функціонування і напрями розвитку агропродовольчих ланцюгів в умовах посилення турбулентності
Автори: Varchenko, Olga
Варченко, Ольга Олександрівна
Ключові слова: agro-food chains;агропродовольчі ланцюги;economic turbulence;економічна турбулентність;agricultural raw materials;сільськогосподарська сировина;personal farms;особисті селянські господарства;processing and food enterprises;переробно-харчові підприємства;sustainable development;сталий розвиток;added value;додана вартість
Дата публікації: 2020
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Varchenko О. Problems of functioning and directions of agro-food chains development in the conditions of turbulence strengthening / O. Varchenko // Економіка та управління АПК. - 2020. - № 1. - С. 18–28. doi: 10.33245/2310-9262-2020-155-1-18-28
Короткий огляд (реферат): The article substantiates scientific and methodological approaches and principles of distribution, formation, effectiveness, efficiency of functioning and development of agro-food chains. It is determined that the most significant economic and social importance of agri-food chains acquired for the inclusion of small producers in processes of practical production cooperation, which prompted the implementation of requirements related to the specifics of the technology of production of finished food products. turbulent phenomena and processes in the world economy, the output of the advanced countries of the world to new economic frontiers. The main factors that provoke the emergence of extremely contradictory and diverse phenomena development of agri-food chains include: globalization of international relations, intensification of turbulent phenomena and processes in the world economy, the output of the advanced countries of the world to new economic frontiers.
Опис: В статті обґрунтовано науково-методичні підходи та принципи поширення, сформованість, результативність, ефективність функціонування та розвитку агропродовольчих ланцюгів. Визначено, що набільш значущого економічного та соціального значення агропродовольчі ланцюги набули за включення дрібних продуцентів у процеси практичної виробничої кооперації, що спонукало до виконання вимог, пов’язаних зі специфікою технології виробництва готової харчової продукції. Основними чинниками, які провокують виникнення надзвичайно суперечливих і різнобічних явищ щодо розвитку агропродовольчих ланцюгів відносять: глобалізацію міжнародних відносин, активізацію турбулентних явищ і процесів у світовій економіці, вихід передових країн світу на нові економічні рубежі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5126
УДК: 338.43.01:330.143.2
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
problems_of.pdf2,51 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.